Cykling

Bernal med nye detaljer om mareridtsstyrt: - Forestil jer smerten

Den colombianske stjerne Egan Bernal åbner for første gang op omkring, hvad der skete, da han i januar kolliderede med en bus på en træningstur.

For knap en måned siden holdt hele cykelverdenen vejret. En rigtig trist nyhed var netop tikket ind.

Den colombianske Tour de France-vinder Egan Bernal havde været impliceret i et voldsomt træningsuheld i Colombia, hvor han var kollideret med en bus.

Efterfølgende blev han lagt i koma, ligesom han blev opereret for en lang række brud. Faktisk var styrtet så voldsomt, at Bernal efterfølgende udtalte, at der havde været 95 procents risiko for, at han var blevet lam i begge ben.

Heldigvis gik alle operationerne godt, og colombianeren er siden blevet udskrevet og er igen ved godt mod.

Uheldet er også blevet lagt på så meget afstand, at han nu for første gang er klar til at åbne op for, hvad der præcis skete på den skæbnesvangre træningstur den 24. januar.

- Jeg kørte et interval foran mine holdkammerater, og da jeg kiggede frem, var der ingenting. Bag mig er der en bil, der eskorterer mig, og jeg kan huske, at jeg kørte med 58 kilometer i timen.

- Jeg begyndte at kigge ned på min cykelcomputer og kunne se, at der først stod 59, så 60, 61 og så 62. Det var, da jeg så, at der stod 62 kilometer i timen, at jeg pludselig ramte bussen. Forestil jer smerten, siger han i et interview ifølge Semana.

Føler sig heldig over at være i live

I interviewet fortæller Bernal også, hvor heldig han føler sig over at være i live efter det voldsomme styrt.

- Det er som en ny chance i livet for mig. Det er som at blive født på ny, og jeg nyder alle de små ting, siger han.

Selvom Bernal ærgrer sig over uheldet, gør han det samtidig klart for alle, at uheldet ikke var nogens skyld. I stedet er det en del af de vilkår, som professionelle cykelryttere lever under.

- Desværre er det ikke som for et fodboldhold, der kan træne isoleret på et stadion. Vi cykelryttere er nødsaget til at udsætte os for sådan nogle situationer.

Egan Bernal fortsætter lige nu sin genoptræning i Columbia, og det er endnu uvist, hvornår han igen er klar til at deltage i løb.