Cykling

Quick-Step-ryttere fik stor skideballe inden triumf

Fabio Jakobsen og resten af Quick-Step-holdet fik en skideballe, inden de kørte ud på ruten til Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

Forventningerne til Quick-Step Alpha Vinyl er store, når det kommer til endagsløb i Belgien.

Hver gang.

Jeg forstår ikke hans dialekt, men jeg forstod, hvad han mente

Fabio Jakobsen

Derfor faldt det ikke i god jord hos belgiernes holdejer, Patrick Lefevere, at de i lørdagens Omloop Het Nieuwsblaad var langt fra at køre med om sejren. Det fortæller stjernesprinteren Fabio Jakobsen, der søndag svarede igen på chefens kritik ved at vinde Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

- Jeg vil ikke gå for meget i detaljer om, hvad der blev diskuteret, men det var ikke nogen positiv snak. Vi blev konfronteret med, at vi var usynlige i Omloop Het Nieuwsblad, og han ville have, vi skulle vise, at vi er et hold. Det syntes han ikke, vi var. Det fik han printet ind i vores hoveder på flamsk, siger Jakobsen til Wielerflits og fortsætter:

- Jeg forstår ikke hans dialekt, men jeg forstod, hvad han mente. Selv jeg sad ukomfortabelt i mit sæde, og det er selvom, jeg ikke engang kørte løbet. Når Patrick starter med at snakke, og det ikke er på den gode måde, sååå...

I Omloop Het Nieuwsblad blev Florian Senechal bedste Quick-Step-rytter som nummer ni.

Kritiserede holdet for defensiv kørsel

Det var efter et løb, hvor det belgiske storhold i store dele af løbet brugte kræfter på at lukke huller frem for at være med i angrebene.

Det var Patrick Lefevere ikke tilfreds med, gav han efter løbet klart udtryk for.

- Vi har ikke et hold, der kan tage udgangspunkt i defensiv kørsel. Vi skal forudse løbet, og det gjorde vi ikke, eller vi var ikke i stand til det, sagde holdejeren ifølge Sporza.

Fabio Jakobsen sørgede dog for, at Quick-Step-mandskabet ikke tog tomhændet fra klassikernes åbningsweekend. I søndagens Kuurne-Bruxelles-Kuurne levede han op til favoritværdigheden, da han vandt spurten foran Caleb Ewan og Hugo Hofstetter.

- Åbningsweekend er vigtig for vores hold, men den er også vigtig for mig som sprinter, så jeg er meget glad for sejren, siger hollænderen.

Søndagens triumf var Quick-Steps klassikersejr nummer 44 siden 2003, hvor holdet blev grundlagt.