Cykling

Mads Pedersen vinder fænomenal finale

Også Søren Kragh Andersen viste sig flot frem i finalen. Mads Pedersen slog blandt andre Wout van Aert.

Mads Pedersen vandt 3. etape af Paris-Nice!

Danskeren sejrede i overlegen stil i en let stigende spurt, hvor han henviste store stjerner til de efterfølgende placeringer. Han åbnede ellers finalen tidligt, men den tidligere verdensmester var ganske enkelt for stærk for konkurrenterne.

Top-3 på 3. etape

  1. Mads Pedersen (Trek-Segafredo)
  2. Bryan Coquard (Cofidis)
  3. Wout van Aert (Jumbo-Visma)

Top-3 i klassementet

  1. Christophe Laporte (Jumbo-Visma)
  2. Wout van Aert +1" (Jumbo-Visma)
  3. Primoz Roglic +9" (Jumbo-Visma)

Det er Mads Pedersens anden sejr i denne sæson og den tyvende i alt i hans professionelle karriere. Han blev nummer fem på både 1. og 2. etape af det igangværende Paris-Nice.

Inden for de sidste 35 kilometer havde Søren Kragh Andersen også angrebet flere gange, men begge gange blev han hentet. Team DSM-rytteren ville formentlig teste formen, der ikke var helt på samme niveau som landsmanden Mads Pedersens.

Sådan forløb etapen

/ Ritzau

At den 190 kilometer lange køretur til Dun-le-Palestel i det centrale Frankrig endte i en massespurt, var ingen overraskelse.

Ruteprofilen bød ikke på de store udfordringer, og etapen var da også forholdsvis begivenhedsløs, indtil en stigning skabte ravage på de sidste 30 kilometer.

Et højt tempo op ad bakken gjorde det af med tunge afsluttere som Fabio Jakobsen (Quick-Step), så afgørelsen i stedet var lagt i hænderne på en gruppe mere alsidige ryttertyper, som Mads Pedersen tilhører.

Forinden havde Søren Kragh Andersen været etapens mest iøjnefaldende dansker ved at være hyperaktiv i løbets sidste fase.

Flere forsøg fra dansk side

Først forsøgte han et fremstød med 32 kilometer igen. Ingen ville med danskeren, der på egen hånd satte kurs mod en lille gruppe, der lå omkring et minut foran.

Han åbnede et hul på 40 sekunder til konkurrenterne, men opgav missionen og lod sig falde tilbage til hovedfeltet.

Den danske rytter forsøgte sig med et angreb, men er hurtigt tilbage i feltet igen. Video: TV 2 SPORT

Kragh var dog ikke færdig med at teste forårsformen. Otte kilometer før mål var den gal igen.

På endnu en lille opkørsel stak han af fra det spurtparate felt, men tre kilometer senere var eventyret slut, og danskeren lod sig opsluge af den store gruppe af rivaler.

Herfra overtog Mads Pedersen og Trek-Segafredo-holdet showet.