Cykling

Stjerne blev overrasket over Mads Pedersens kørsel

Mads Pedersens vovede taktik om at åbne spurten tidligt kom bag på både konkurrent, holdkammerat og eksperter.

En af de mest vindende ryttere i nyere tid hedder Wout van Aert, og han kunne nærmest lugte endnu en sejr på Paris-Nices 3. etape tirsdag eftermiddag.

Her havde han placeret sig i en tæt på optimal position i hjulet på Mads Pedersen i finalen. Problemet var bare, at teori forblev teori, mens han i praksis måtte erkende, at hans danske konkurrent var umulig at indhente på den stigende finale.

Fortæl os om finalen og forsøget på at slå Mads Pedersen.

- Ja... Jeg stoppede med at forsøge. Han begyndte spurten rigtig tidligt og var åbenbart stærk nok til at holde til målstregen. Det var en rigtig imponerende spurt af ham. Jeg var ikke stærk nok til at give ham modstand, siger Wout van Aert til TV 2 SPORT.

Blev slået af en ”specialist” i hårde afslutninger

Den 27-årige belgiers fokuserede på at time afslutningen og ikke åbne sin spurt for tidligt, da man kunne risikere at gå død på den stigende finale.

Derfor blev han også noget overrasket og imponeret, da han i første parket så Mads Pedersen åbne spurten med omkring 270 meter til mål og holde alle bag sig.

Er du imponeret over Mads i dag?

- Ja, helt sikkert. Han er en stærk rytter og specialist i hårde afslutninger som disse.

- Han åbnede spurten meget, meget tidligt

Midt i rosen kunne han ikke slippe det faktum, at Mads Pedersen valgte en offensiv taktik og havde succes med det.

- Efter min mening åbnede han spurten meget, meget tidligt, og på det tidspunkt troede jeg stadig, at det ville være til min fordel, men at kunne holde til målstregen, er bare stærkt.

Den belgiske stjerne står ikke alene med den analyse. TV 2 SPORTs cykeleksperter Emil Vinjebo og Rolf Sørensen kunne næsten heller ikke tro på det, Mads Pedersen netop havde leveret:

- Det burde ikke kunne lade sig gøre! Jeg er målløs, siger Emil Vinjebo.

- Vi sagde det jo begge to: Det er for tidligt, det er for tidligt. Men man kan ikke lægge taktik for Mads Pedersen. Det er hermed konstateret, siger Rolf Sørensen.

Holdkammerat blev også overrasket

Mads Pedersens holdkammerat Jasper Stuyven var sidste mand til at sætte Mads Pedersen op til succes, og han er enig i, at spurten blev åbnet tidligt med henblik på, at den var stigende mod målstregen.

- Mads åbnede lidt længere udefra, end jeg troede, han ville, siger Stuyven til TV 2 SPORT umiddelbart efter etapen.

Wout van Aert, der har seks etapesejre i Tour de France, sejr i Milano-Sanremo, Strade Bianche, Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race og senest Omloop Het Nieuwsblad, endte som nummer tre på etapen, da han blev overhalet af Bryan Coquard.

Han har mulighed for at tage revanche onsdag, når der er enkeltstart på programmet. Noget, som den alsidige belgier også er ekspert i.