Cykling

Suveræn Pedersen forklarer beslutning, der gjorde eksperter nervøse

Mads Pedersen elsker lange spurter, og det beviste han igen tirsdag eftermiddag.

Efter to femtepladser stod der MADS PEDERSEN med stor og fed skrift på afslutningen af 3. etape af Paris-Nice.

Den tidligere verdensmester var ganske enkelt suveræn, selvom han havde selveste Wout van Aert i hjulet i spurten. Den belgiske stjerne kunne ikke følge med, da Mads Pedersen åbnede spurten op ad bakke med omkring 270 meter til målstregen.

- Jeg kan godt lide de lange spurter, og det kan godt tage de andre med bukserne nede, når man åbner den så langt ude. Jeg ved ikke, om det gjorde det i dag (tirsdag red.), men det var nok til at tage sejren, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

Skød den bare af og håbede på det bedste

Ifølge TV 2 SPORTs cykeleksperter Rolf Sørensen og Emil Vinjebo var det meget tidligt at åbne spurten. Så tidligt, at de blevet meget nervøse på Mads Pedersens vegne. Det viste sig dog at være den helt rigtige beslutning på afslutningen op ad bakke uden sving.

- Jeg røg bare ind på hjulet af Jasper (Stuyven, holdkammerat, red.), der virkelig havde is i maven. Det er altid svært, når man kan se målstregen så langt udefra. Så det var bare med at følge med ham, og da jeg kunne se nogle begynde at komme op på siden af mig, skød jeg den af og håbede på det bedste.

Havde du mere af give af, hvis andre nåede op?

- Ej, det havde jeg nok ikke. Men det var heller ikke nødvendigt, siger Mads Pedersen.

Mads Pedersen var meget glad, da han talte med TV 2 SPORT efter sejren. Video: TV 2 SPORT

World Tour-sejrstørke afsluttet

Med sejren i det prestigefyldte World Tour-etapeløb fra Paris til Nice sluttede hans sejrstørke på øverste hylde. Tirsdag er det 513 dage siden, at Mads Pedersen senest stod øverst på podiet i World Tour-regi, da han vandt klassikeren Gent Wevelgem i oktober 2020.

Det var hans anden sejr i år, efter han i begyndelsen af februar vandt første etape af Etoile de Bessèges.

- Det er bare dejligt. Det startede godt i Bessèges, selvom det ikke var noget sindssygt stort løb. Og efter corona er det rart at vide, at formen ikke mangler. Så nu bygger vi videre, og så handler det snart om nogle brosten, siger Mads Pedersen.

Onsdag er der en enkeltstart på programmet, og den har den selvtillidsfulde Trek-dansker også sat kryds ud for som en etape, hvor han skal give fuld gas.

Se, om han kan levere et nyt, stort resultat på TV 2 fra klokken 14.15.