Cykling

Vingegaard er delt Tour-kaptajn, men...

I et kryptisk interview slår Jumbo-Visma-chef fast, at Jonas Vingegaard er delt Tour-kaptajn, men at Primoz Roglic har et forspring lige nu.

Jonas Vingegaard og Primoz Roglic går ind til Tour de France i et delt lederskab. Det har været meldingen fra Jumbo-Visma-lejren. Men forholder det sig virkelig sådan?

Den debat pustede holdets nye tempomaskine Rohan Dennis liv i, da han under Paris-Nice udtalte, at han ”vil være der for Primoz og forhåbentlig kan føre den gule trøje til Paris.”

Når man ser på det lige nu, vil jeg mene, at der er en kaptajn et og kaptajn to

Jumbo-Visma-sportsdirektør Grischa Niermann

Den udtalelse hænger umiddelbart ikke sammen med det, holdet har meldt ud om sin danskslovenske strategi. Derfor bad TV 2 SPORT tidligere på ugen om en forklaring fra holdets sportslige ledelse, hvis budskab er, at der er sket en misforståelse.

- Rohan er ny på holdet og har ikke kørt med Jonas endnu. Selvfølgelig er Primoz den største favorit, og jeg tror, det er derfor, han sagde det, og ikke fordi han ikke vil have Jonas til at vinde, siger sportsdirektør Grischa Niermann.

Han tilføjer, at Jumbo-Visma tager til Touren med to muligheder, og at alle ryttere ved det.

- Når man ser på tingene lige nu...

Men er ”to muligheder” det samme, som at Roglic og Vingegaard har lige vilkår? Ikke nødvendigvis.

Er der en kaptajn et og en kaptajn to?

- Det får vi at se op til Touren. Når man ser på det lige nu, vil jeg mene, at der er en kaptajn et og kaptajn to. Men de ting udvikler sig op til Touren, og Jonas har chancen for at opnå store ting. Så for nu er planen, at vi går sammen med to kaptajner.

- Han har evner til at vinde en Grand Tour

Jonas Vingegaard kører i øjeblikket Tirreno-Adriatico, og han kan lige så godt vænne sig til, at det handler om at levere både til træning og til løb, så han kan få de bedst mulige kort på hånden, når Touren begynder i København til sommer.

Et historisk øjeblik for Jonas Vingegaard og dansk cykelsport. Video: TV 2 SPORT

Det er budskabet fra Niermann, der også benytter muligheden for at rose den 25-årige dansker.

- Vi ved, at Jonas er god, og at han har evnerne til at vinde en Grand Tour (Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España, red.). Han var tæt på sidste år, og han er en af vores store ledere. Så bare rolig: Vi vil stå bag Jonas lige så meget som bag Primoz.

TV 2 SPORT har talt med Rohan Dennis, der henviser til Jumbo-Vismas sportsdirektører.

Jonas Vingegaard blev nummer to i sidste års Tour de France, efter han trådte til, da Primoz Roglic udgik efter et styrt.

Primoz Roglic, Sepp Kuss, Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Steven Kruijswijk og Rohan Dennis er allerede udtaget til årets Tour-mandskab.