Vingegaard og stjernerne kørte forkert: - Ingen viste os vej

Remco Evenepoel var ikke tilfreds, efter han kørte forkert i Tirreno-Adriatico sammen med Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar.

Pulsen var i det røde felt, og han havde fået et lille hul til de store konkurrenter.

Men Remco Evenepoel missede et højre sving, fortsatte ligeud og tog Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar med sig den forkerte vej på 5. etape i Tirreno-Adriatico.

Desværre kørte vi i den forkerte retning. Det var svært at se, at højresvinget kom

Jonas Vingegaard

Kort tid efter Evenepoel havde angrebet var han nu i en position, hvor det var ham, der skulle jagte. Selvom han sammen med Vingegaard og Pogacar kom tilbage til favoritfeltet igen, nåede de aldrig at hente Warren Barguil i front, der vandt etapen.

Det frustrerede Evenepoel, at der ikke var mere tydelig vejvisning.

- Jeg havde kun Pogacar og Vingegaard med mig, og vi kørte fuld gas på nedkørslen og havde et godt hul. Men så var der ingenting (ingen skilte, red.), og ingen viste os, at vi skulle til højre.

- I stedet for fortsatte vi lige ud, og vores lovende angreb stoppede der, siger Evenepoel ifølge Cyclingnews.

Vingegaard havde svært ved at se svinget

Ifølge Cyclingnews tog han derefter en lille del af ansvaret og sagde, at rytterne også har ansvaret for at kende ruten.

- Jeg havde gode ben og kunne skabe hullet, og jeg kom også tilbage til feltet efterfølgende, men det er en skam, den måde det udviklede sig på, siger Evenepoel.

tv-billederne kan man dog se, at der var to officials - godt nok i siden af vejen - samt et bånd henover vejen, der skulle vise, at rytterne ikke skulle fortsætte ligeud. Det skete dog alligevel.

Evenpoel, Pogacar og Vingegaard kom dog tilbage og i mål med de øvrige favoritter. Det er fortsat Pogacar, der fører løbet foran Remco Evenepoel. Jonas Vingegaard rykkede op på fjerdepladsen.

- Jeg var glad for at være i front igen. Det var en hård dag. Jeg var opmærksom, da Evenepoel angreb, og jeg havde benene til at følge ham. Desværre kørte vi i den forkerte retning. Det var svært at se, at højresvinget kom på nedkørslen, siger danskeren til Jumbo-Vismas hjemmeside.

Der resterer to etaper af Tirreno-Adriatico, hvor der lørdag er store bjerge på programmet.