Cykling

Stjerne har givet op: Vi pruster, mens Roglic ikke engang trækker vejret

Primoz Roglic har kun et forspring på 47 sekunder inden sidste etape, men konkurrenterne har allerede givet op.

Du kan se sidste etape af Paris-Nice på TV 2 og TV 2 PLAY fra kokken 14.15.

47 sekunder virker ikke af meget.

Men det er det ifølge konkurrenterne, når vi taler om Primoz Roglics forspring i klassementet i Paris-Nice. Der resterer kun én etape i det franske etapeløb, og selvom der er flere svære stigninger på ruteprofilen, tror Simon Yates ikke på en sejr.

Jeg ser ikke, at jeg kan overhale Primoz for at tage sejren nu

Simon Yates

Det fortalte han efter næstsidste etape, hvor Roglic nemt spurtede sig til en sejr.

- Der var ikke meget, vi kunne gøre. Når han er i andet gear, trækker han (Primoz Roglic, red.) ikke engang vejret, og alle andre prustede, som om de lå på deres dødsleje. Det er svært at gøre noget anderledes. Jeg prøvede at se, hvad jeg kunne køre og lavede nogle snedige angreb, men det skulle ikke være, sagde Simon Yates efter etapen til TV 2 SPORT og flere andre medier.

Daniel Felipe Martinez fra INEOS passerede målstregen i samme tid som Roglic på 7. etape, imens Yates kom i mål to sekunder efter.

Kører mere defensivt

Simon Yates, der er nummer to i klassementet, fortæller, at feltet er ramt efter nogle hårde dage i træk, og derfor tvivler han på, at Roglic kan besejres. Ja, faktisk har han givet op.

- Det (sidste etape i Paris-Nice, red.) er en af de eneste dage på året, jeg nyder, men det er faktisk afgjort allerede. Daniel Felipe Martinez var virkelig god, og han er ikke langt efter mig, så jeg forventer, at han forsøger noget, siger Simon Yates.

- Jeg ser ikke, at jeg kan overhale Primoz for at tage sejren nu. Så måske kører jeg lidt mere defensivt.

Yates har et forspring på 13 sekunder til Martinez i klassementet. Simon Yates’ tvillingebror, Adam, er på fjerdepladsen, 1 minut og 50 sekunder efter Roglic.

8. etape er 115 kilometer lang og indeholder fem kategoriserede stigninger.