Cykling

Vingegaard fuldender stort resultat i Italien

Phil Bauhaus vandt 7. og sidste etape af Tirreno-Adriatico. Tadej Pogacar slutter som vinder af løbet foran Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard har kørt et stort resultat hjem efter en uge i det italienske.

Den danske Jumbo-Visma-rytter sluttede det ugelange løb som nummer to, efter at Phil Bauhaus fra Bahrain Victorius vandt 7. og sidste etape af Tirreno-Adriatico.

Tadej Pogacar satte det hele på plads lørdag, hvorfor søndagens sprinteretape ikke havde indvirkning på klassementet.

Top-fem i klassementet

  1. Tadej Pogacar
  2. Jonas Vingegaard +1.52
  3. Mikel Landa +2.33
  4. Richie Porte +2.44
  5. Jai Hindley +3.05

Jonas Vingegaard fuldender dermed en stor uge, hvor han flere gang har vist sig at være best of the rest. Tadej Pogacar er i en anden liga, og derfor er et slutresultat som nummer to i Tirreno-Adriatico i den grad værd at skrive hjem om.

Sådan forløb sidste etape

Af Ritzau

Efter løbets kongeetape lørdag ventede der søndag en overkommelig rute for feltet.

Kuperet terræn i starten af den 159 kilometer lange etape til kystbyen San Benedetto del Tronto var ikke nok til at ryste sprinterne, der fik endnu en mulighed for en etapesejr.

Tidligere sprinterdueller i løbet var endt med sejr til Caleb Ewan (Lotto Soudal) og Tim Merlier (Alpecin-Fenix), men Ewan er siden udgået, mens Merlier var helt væk søndag.

I stedet dukkede Phil Bauhaus op forrest efter en tæt spurt og tog sin første sejr i 2022.

Undervejs på etapen styrtede danske Magnus Cort (EF) og udgik efterfølgende. Han har ifølge holdchef Jonathan Vaughters brækket kravebenet og kan nu se frem til en pause.