Cykling

- Det stod næsten skrevet i stjernerne, siger uheldige Cort

Magnus Cort er dybt frustreret over sit uheldige forår, men vil nu bygge sin form op mod sommerens Tour de France.

Der var end ikke kørt én kilometer, da Magnus Cort pludselig befandt sig i en bunke med cykelryttere på asfalten.

En glat rundkørsel sendte nemlig danskeren og en række andre ryttere til jorden på starten af sidste etape af Tirreno-Adriatico. Og det kostede et brækket kraveben for Magnus Cort.

Danskeren skal nu på en ufrivillig pause i mindst seks uger, hvilket betyder, at Cort misser sæsonens første store mål Milano-Sanremo.

- Det er brandærgerligt, men det er, som om at nogen har bestemt, at det ikke skulle være mit forår i år. Jeg har været syg af flere omgange, og nu topper det her så lige det sidste. Det stod næsten skrevet i stjernerne, siger danskeren til TV 2 SPORT.

Selvom Cort ærgrer sig over at misse forårets store mål, har sygdom de seneste måneder betydet, at forventningerne forud for Milano-Sanremo alligevel var begrænsede.

- Det er ikke sådan, at jeg følte mig flyvende på cyklen eller troede, at jeg skulle vinde Milano-Sanremo.

- Men derfor er det selvfølgelig stadigvæk super irriterende, siger Cort, der dog tilføjer, at det på trods af den manglende form alligevel var planen, at danskeren skulle jagte et topresultat i den prestigefyldte klassiker.

Cort har deltaget i de seneste fem udgaver af Milano-Sanremo, hvor hans bedste resultat er en ottendeplads i 2018. I seneste sæson blev Cort nummer 62 i det prestigefyldte løb, og i år var planen, at danskeren skulle gå efter sejren.

Tour de France er næste store mål

Med udsigten til en længere pause og flere missede sæsonmål retter Cort nu blikket mod andre løb. Og her fylder specielt Tour de France i bevidstheden.

- Vi er i gang med at kigge på min kalender, men der er ikke lagt nogen fast plan for, hvornår jeg skal i aktion igen.

- Men Touren ligger stadig fast, og det bør der ikke være nogen fare ved. Nu bliver opgaven lidt at bygge mig op hen mod det, så jeg kan være klar til Tour de France, siger Magnus Cort.

Danskeren tilføjer, at den nuværende skade ikke bekymrer ham i forhold til at skulle være klar til Touren. For han har fortsat mange måneder til at bygge formen op igen.

Dette års Tour de France starter i Danmark, og første etape køres den 1. juli, og det er en enkeltstart i Københavns gader.