Cykling

Cavendish vandt - men Mørkøv hyldes for sit ”mesterværk”

Mark Cavendish vandt det italienske endagsløb Milano-Torino, hvor Michael Mørkøv serverede ham perfekt ved målstregen.

Kan du se målstregen lidt længere fremme, og sidder du i hjulet på Michael Mørkøv, så er én ting helt sikkert.

Så er du i en mere end god position til at komme først over stregen. Det beviste den danske Quick-Step-rytter endnu en gang onsdag eftermiddag, hvor han serverede Mark Cavendish perfekt på opløbsstrækningen, hvorefter briten spurtede sig til sejren i det italienske endagsløb Milano-Torino.

Han lancerede ham perfekt. Det er et mesterværk

Mihai Simion, cykelaficionado

Efter sejren, der var Mark Cavendishs tredje i denne sæson, var han da også hurtig til at sende en tak til sin danske hjælper.

- Jeg er virkelig glad. Jeg er tilbage med Mørkøv igen, sagde Mark Cavendish ifølge Cyclingnews efterfulgt af et stort smil.

- Man har kun et skud i bøssen, når det er et endagsløb, så man er nødt til at gøre det rigtigt første gang. Derfor er det også ekstra specielt.

Cavendish dissekerer efterfølgende den sidste kilometer, og her bliver det meget tydeligt, hvorfor han tilskriver sejren til danskeren og resten af holdkammeraterne.

- Jeg blev bare afleveret af Michael, så simpelt er det. Det var ikke let, da vi skulle bruge vores folk op ret hurtigt. Michael forblev rolig, som han altid er, og det ved alle. Han kom på indersiden i det sidste sving, og jeg kunne køre forbi ham til sidst, siger han til Cycling Pro Net.

En perfekt duo

Michael Mørkøvs suveræn leadout er også noget, den internationale cykelpresse har fået øjnene op for. Blandt andet skriver Mihai Simion, der er cykelaficionado med 31.000 følgere på Twitter, følgende:

- Den måde, Mørkøv surfede på med Cav (Cavendish, red.) i sit hjul de sidste kilometer for derefter at lancere ham perfekt, er et mesterværk, skriver han.

Derudover er der mange rosende ord fra flere medier:

CyclingWeekly: "Rytteren fra Quick-Step (Cavendish, red.) nød godt af et perfekt leadout fra hans holdkammerat Michael Mørkøv, der dirigerede ham i den korrekte position på de sidste 300 meter."

Wielerflits: "Mørkøv guidede Cavendish til sejr og takkede ham for leadouttet."

AD: "Cavendish danner perfekt duo med Mørkøv igen og stormer mod sejren i Milano-Torino. Det var en massespurt i Torinos gader, og det viste sig at være en uundgåelig sejr til Cavendish, der takket være sin danske holdkammerat Michael Mørkøv kørte sig til sejren."

Det er første gang i karrieren, at Cavendish vinder Milano-Torino.

Top-3 i Milano-Torino

  1. Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl Team)
  2. Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic)
  3. Alexander Kristoff (Intermache – Wanty-Gobert)

Michael Mørkøv stoppede dog ikke med at træde, efter han havde afleveret Cavendish. Danskeren spurtede videre og kom i mål på en syvendeplads.