Cykling

Mathews ender sejrstørke - dansker med topresultat

31-årige Michael Matthews vandt første etape af Catalonien Rundt, der undervejs var præget af sidevind og regn. Mattias Skjelmose blev nummer seks.

Det var ikke uden dramatik, da første etape af det spanske World Tour-løb Catalonien Rundt mandag løb over stablen.

Regnen silede ned det meste af dagen, og midt på etapen splittede feltet i sidevinden. Flere danskere sad med i en større frontgruppe, men til sidst blev det hele samlet, og så skulle det afgøres i en spurt.

Den sidste kilometer var jævnt stigende, og derfor blev det et blandet mix af ryttere, der kæmpede om sejren. Til sidst kunne Michael Matthew juble, da han krydsede målstregen først. Australieren vandt foran henholdsvis Sonny Colbrelli og Quentin Pacher.

Mandagens sejr var Matthews' første i halvandet år, og derfor var Team BikeExchange-rytteren også tydeligt lykkelig, da han sikrede sig sejren.

Med danske briller var det opløftende at se, at 21-årige Mattias Skjelmose virkede godt kørende, for danskeren spurtede sig til en sjetteplads på etapen.

Tirsdag venter der rytterne en 202 kilometer lang etape, hvor de afgørende kilometer er flade. Se etapen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 15.15.