- En skytsengel holdt hånden over mig, siger dansker

Forvirringen var total, da to Trek-ryttere styrtede på 2. etape af Catalonien Rundt. Heldigvis har begge det godt.

Hvor er Mattias Skjelmose, og er han okay?

Det var for et kort øjeblik de to vigtigste spørgsmål under 2. etape af Catalonien Rundt, og heldigvis blev de besvaret lynhurtigt.

Den 21-årige dansker var kort forinden faldet ud over en skrænt rundt i et sving på en nedkørsel, men var heldigvis på vej op igen. Det, der så særdeles voldsomt ud, endte heldigvis godt.

- Jeg tror, en skytsengel holdt hånden over mig og beskyttede mig i dag, fordi jeg har det godt. Til sidst havde jeg de samme ben, som jeg havde hele dagen, så det var godt. Jeg var meget heldig, det er helt sikkert, siger Trek-danskeren til holdets hjemmeside.

Det var ikke Skjelmoses skyld, at han endte på afveje flere meter nede ad en skrænt, og det var heller ikke hans holdkammerat Antwan Tolhoeks skyld, at han skubbede sin danske kollega ud over stengærdet.

- Mig og Antwan var i en ret god position lige bag UAE på nedkørslen, og så lavede nogen en bremsefejl, og desværre var jeg på ydersiden, og så var der en klippe, som jeg endte ud over. Heldigvis kom jeg ikke så meget til skade, og jeg kom ret hurtigt tilbage på cyklen, og Antwan hjalp mig tilbage til feltet, forklarer Skjelmose.

Holdkammerat anede ikke, hvor Skjelmose blev af

Hans hollandske holdkammerat var i sekunderne efter episoden lige så forvirret som tv-seere og Trek-mandskabet.

Tolhoek anede således ikke, hvor hans danske holdkammerat var blevet af.

- Jeg ledte efter min cykel, men jeg kunne ikke se Mattias, og jeg vidste ikke, hvor han var, så jeg gik et sikkert sted hen. Og så kom Mattias op fra skrænten, siger Tolhoek.

3. etape af etapeløbet i Catalonien kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 15.15.