Cykling

Favoritterne blev snydt af snedigt angreb

Danske Mattias Skjelmose sad længe med favoritterne, men han endte med at tabe sekunder på 3. etape af Catalonien Rundt.

3. etape af Catalonien Rundt var udset til at blive en kamp mellem klassementsfavoritterne.

Og sådan gik det også til på den bjergrige etape, hvor australske Ben O'Connor, der vandt en Tour de France-etape i fjor, snød favoritfeltet med et snedigt angreb otte kilometer fra målstregen.

AG2R-australieren holdt fast i sin føring, og resten af favoritterne fik aldrig hentet den dygtige klatrer. Danske Mattias Skjelmose sad med i favoritgruppen, hvor han også forsøgte sig med et angreb uden held. Han endte med at tabe 18 sekunder til etapevinderen og 12 sekunder til de nærmeste konkurrenter.

Top-tre på etapen

  1. Ben O'Connor
  2. Juan Ayuso +'6"
  3. Nairo Quintana +'6"

Top-tre i løbet

  1. Ben O'Connor
  2. Juan Ayuso +'10"
  3. Nairo Quintana +'12"

Forhåndsfavoritten Simon Yates blev sat med syv kilometer til mål, og det var tydeligt at se, at briten kæmpede med noget sygdom.

Farvel til markante navne

Danske Casper Pedersen viste sig flot frem på etapen, da han sad i udbrud det meste af dagen. Danskeren blev sat af fra udbruddet med 12 kilometer til mål på dagens sidste stigning, og han blev opslugt af feltet få kilometer senere.

Catalonien Rundt sagde onsdag farvel til flere markante navne.

Tom Dumoulin og Fausto Masnada stod undervejs på etapen af cyklen, mens INEOS-profilen Michal Kwiatkowski ikke stillede til start.