Cykling

Bernal drømmer om comeback - men udelukker stort løb

Cykelfans kommer ikke til at se den tidligere Tour de France-vinder i en Grand Tour inden for den nærmeste fremtid.

Der gik et sug igennem cykelverdenen, da Egan Bernal pludselig havnede på hospitalet i slutningen af januar.

INEOS-stjernen kolliderede med en bus på en træningstur i Colombia og var siden tæt på at blive lam i begge ben.

Heldigvis er han nu kommet sig så godt, at han er tilbage på cyklen - dog uden at køre løb. Men det betyder ikke, at han ikke har løbsdage i sigte.

- Det vil være en drøm at kunne konkurrere i år, men jeg har ikke lyst til at sætte en dato på. Det ville være lidt uforsvarligt, siger han til France24.

Selvom comebacket stille og roligt rykker nærmere, har Bernal ikke planer om de lange etapeløb som noget af det første. Heller ikke Vuelta a España, der begynder den 19. august.

- Vuelta a España vil være lidt for meget. Jeg vil ikke være klar til at køre det - det vil være for meget at forlange af min krop, siger han.

Frygtede det var slut

Egan Bernal har på trods af sine bare 25 år vundet et hav af cykelløb. I 2019 stod han øverst på podiet i Paris efter Tour de France. Han har også vundet Giro d'Italia.

Lige nu er der selvsagt langt til storformen, men det betyder mindre, når man har oplevet, hvad colombianeren har.

- Jeg vidste ikke, om jeg kom til at køre på cykel igen. Der var den risiko, at jeg ikke blev professionel cykelrytter igen, men det var ikke noget, der holdt mig vågen om natten. Jeg tænkte bare på, at jeg var i live, at jeg kunne bevæge mine ben, og om jeg kunne gå igen, siger han til ESPN.

INEOS-rytteren har ikke kørt løb siden den 5. september 2021, hvor Vuelta a España sluttede.