Cykling

Her er Vingegaards spektakulære Tour-trøje

Jonas Vingegaard, Primoz Roglic, Wout van Aert og de andre Jumbo-Visma-stjerner skal køre Tour de France i en specialdesignet dragt.

Jumbo-Vismas normale cykeltrikot er så gul, at den næsten ligner Tour de France-førertrøjen.

Det finder Tour-arrangørerne sig ikke i, hvorfor det hollandske cykelhold er blevet bedt om at køre det franske etapeløb i andre trøjer. Akkurat som tilfældet var i 2021.

I år har Jumbo-Visma skiftet den normale, gule dragt ud med følgende:

Dermed skal danske TV-seere vænne sig til, at Jonas Vingegaard skal køre Tour de France i Danmark i en anden trøje end vanligt.

Jumbo-Vismas Tour de France-trøje er dog ikke blevet til ud fra tilfældigheder. Ved hjælp af kunstig intelligens har det hollandske hold skabt en trøje, hvori der indgår elementer fra 50 forskellige malerier.

50 forskellige malerier fra henholdsvis Johannes Vermeer, Rembrandt og Vincent van Gogh. Tre af historiens største kunstnere - alle sammen fra Nederlandene.

Den kunstige intelligens har udtrukket små digitale elementer fra de forskellige malerier, hvorefter de er blevet sat sammen til trøjen.

Det kan du blive klogere på her:

Den nye trøje skaber naturligvis glæde hos Jumbo-Visma:

- Det er virkelig fedt, at vi har kunnet hente inspiration fra tre appellerende hollandske mestres værker gennem innovation.

- Det er det perfekte eksempel på vores rødder og vores ambitiøse mål, siger Jumbo-Vismas General Manager, Richard Plugge, til holdets hjemmeside.

Jumbo-Visma fortæller, at både holdet på herre- og kvindesiden skal bære den eksklusive trøje under Tour de France.

Afstemning

Er Jumbo-Vismas Tour-trøje gal eller genial?