Cykling

Selv en sejr i Roubaix vil ikke gøre Asgreen tilfreds

- Jeg har ikke vundet de løb, jeg gerne ville, siger Kasper Asgreen inden søndagens Paris-Roubaix.

Tilfredshed er muligvis den værste fjende, hvis man vil til tops.

Og med det in mente kan danske cykelfans godt tage det roligt, når det kommer til Kasper Asgreen, en af kongerigets bedste på to hjul.

Den 27-årige Quick-Step-rytter har haft gang i et forsømt forår, hvis det står til ham selv, og det vil en sejr i søndagens Paris-Roubaix ikke ændre på, lyder det fra danskeren.

- Selv om jeg vinder i morgen, hvis jeg skulle være så heldig, så vil jeg stadig ikke være tilfreds med mit forår.

- Jeg har ikke vundet de løb, jeg gerne ville. Så jeg må hjem og arbejde hårdere. Der har manglet nogle sejre, siger Kasper Asgreen.

Se Paris-Roubaix søndag fra klokken 10.10 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Ikke ramt det taktiske spil

Den danske rytter er på trods af manglende sejre i foråret stadig en af forhåndsfavoritterne til Paris-Roubaix, hvis man kigger rundt på hos forskellige eksperter.

Forklaringen på de pauvre resultater er dog ikke lige så nem at sætte en finger på, lyder det fra Kasper Asgreen.

Men især én ting har danskeren haft svært ved at få det optimale ud af.

- Det er en kombination af flere ting. Det er også forskellige ting i forskellige løb. Det taktiske spil er ikke faldet ud til min fordel. Er man stærk nok, så vinder man jo alligevel.

Skal prøve at gå all in

Paris-Roubaix er notorisk kendt for sine mange brosten, og den kraftanstrengelse og held, det kræver, hvis man vil først over målstregen. De mange styrt og punkteringer, som man ikke altid selv er herre over, er garant for, at ingen kan vide sig sikre på at slutte i toppen.

For Kasper Asgreen bliver nøglen til sejr at holde sig til hos feltets øvrige favoritter, og så give den absolut alt, når chancen byder sig.

- Jeg skal prøve at holde mig til i den skarpe ende, og så være med, når udskilningen sker. Derfra skal jeg finde et moment og prøve at gå all in, og se om jeg ikke kan komme afsted, siger Asgreen.

Siden 1896, under den første udgave af forårsklassikeren, har der ikke været en dansker på podiet til søndagens cykelløb, men selv om resultaterne ikke har været med Kasper Asgreen hidtil, så tror han på, at det kan ændre sig i morgen.

Team Quick-Step har nemlig ramt en opadgående kurve, siger danskeren.

- Vi er blevet bedre og bedre løb for løb i løbet af foråret. Og jeg kan mærke, at alle drengene er motiverede til i morgen. Og det er også kommet i de sidste par løb, vi har kørt.

- Jeg tror, at niveauet er endnu bedre i morgen.

Herrernes Paris-Roubaix køres søndag og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 10.10.