Cykling

Bedste dansker voldsomt frustreret: - Det forstår jeg ikke noget af

Mathias Norsgaard blev den bedst placerede dansker som nummer 29, men han var alligevel voldsomt frustreret, da han krydsede målstregen.

Der var enorme danske forventninger forud for søndagens Paris Roubaix, hvor både Kasper Asgreen og Mads Pedersen var blandt de største favoritter.

Men det endte i en stor skuffelse for de to danskere, der aldrig var i nærheden af sejren, der gik til hollandske Dylan van Barle.

Top 3:

  1. Dylan van Baarle
  2. Wout van Aert
  3. Stefan Küng

I stedet blev Mathias Norsgaard løbets bedste dansker, men han var bestemt ikke tilfreds, da han kom over målstregen som nummer 29.

For da TV 2 SPORTs reporter spurgte, om ikke danskeren var glad for sin flotte præstation, svarede han noget overraskende:

- Det er jeg faktisk ikke. Jeg ved sgu ikke lige... Jeg kommer med i det første split, men punkterer så. Så får jeg en reservecykel, som jeg ikke engang må bruge, og så skal jeg skifte cykel igen.

- Kortegen kører væk, og så var jeg klar til at stå af der. Det var bare sindssygt frustrerende. Man sidder der efter planen, hvilket var målet, og så får man en cykel, man ikke må køre på. Det forstår jeg ikke noget af.

Altså du fik en cykel, du ikke måtte køre på?

- Ja... Den måtte ikke køre Roubaix.. Jeg ved det ikke, siger Mathias Norgsaard, der ikke endeligt ved, hvorfor han ikke måtte cykle på den nye cykel, han var blevet tildelt af sit hold.

Den danske Movistar-rytter tilføjer, at benene var gode, men at der var flere ting, der undervejs ikke spillede for danskeren. Men præcis hvilke, ønskede han ikke at fortælle.

Dylan Van Baarle fra Ineos vandt Paris-Roubaix 2022, hvor Mads Pedersen og Kasper Asgreen styrtede. Video: TV 2 SPORT