Cykling

- Det er en katastrofe, siger Rolf Sørensen om danske favoritters styrt

De to største danske favoritter, Mads Pedersen og Kasper Asgreen, røg ned i samme styrt kort før den første brostens-pavé i årets Paris-Roubaix.

Se Paris-Roubaix direkte på TV 2 eller TV 2 PLAY

Paris-Roubaix har i sandhed udviklet sig til at være en forårsdag i helvede for danske Kasper Asgreen og Mads Pedersen.

De to cykelryttere, der på forhånd blev regnet blandt de helt store favoritter til at vinde det legendariske løb, røg nemlig i asfalten i samme styrt med 160 kilometer tilbage – kort før det første stykke med brosten.

- Nej, nej, nej.

Sådan udbrød TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen i kommenteringen af løbet, da det stod klart, at Mads Pedersen var styrtet.

- Det er en katastrofe. Det er simpelthen en katastrofe. Det var det eneste, der ikke måtte ske lige nu. Han kommer sidst ind på første pavé, og han var i forvejen 1.20 efter feltet. Jeg er i chok lige nu, sagde Rolf Sørensen, hvorefter det stod klart, at også Kasper Asgreen var en tur i asfalten i selvsamme styrt:

- Jamen, det kan jo næsten ikke lade sig gøre. Jeg er målløs lige nu.

Både Mads Pedersen og Kasper Asgreen kom dog, ifølge tv-billederne, på benene og cyklerne igen. De sidder begge i en stor gruppe bagerst i løbet langt fra de førende ryttere. Deres tilstand efter styrtet kendes dog endnu ikke.

Allerede inden det fatale styrt var løbet kørt skævt for de to danskere – og en række andre favoritter – da feltet tidligt blev splittet i to efter heftig sidevind. Her blev en stor gruppe fanget over et minut efter den forreste gruppe.