Cykling

- Det var en skoddag, siger skuffet Mads P.

Der var store forhåbninger til Mads Pedersen forud for Paris Roubaix, men alt gik galt for danskeren undervejs.

- Lortestyrt, lortepunktering. Ja... Det var ikke min dag.

Så klart siger Mads P. det, efter han måtte udgå af søndagens Paris-Roubaix, hvor han ellers var blandt de største favoritter.

Løbet udviklede sig katastrofalt for danskeren, der først blev fanget i sidevinden, så styrtede han, og til sidst punkterede han også, inden han altså udgik af løbet.

- Det var mindre sjovt sidste år, men det er stadigvæk irriterende at stå her og så ikke engang have kørt det, der minder om en finale.

- Jeg prøvede at komme tilbage, og jeg kom tilbage efter styrtet, men lige da jeg kom tilbage, punkterede jeg. Det er bare uheld. Det var en skoddag, men nu må vi kigge fremad herfra, siger Mads P. til TV 2 SPORT efter løbet.

På trods af sine ekstraordinære evner på brosten er det fortsat aldrig lykkedes for Mads P. at slutte i top 50 i Paris-Roubaix. I 2021 udgik danskeren også efter et styrt.

Frygter brækket hånd

Selvom Mads P. fortsatte mange kilometer efter sit indledende styrt, er han ikke sluppet uden skrammer. Faktisk frygter han for en brækket hånd.

- Vi skal nok lige forbi hospitalet og have taget et røntgenbillede af min hånd. Vores læge mistænker, at der kunne være noget brækket i hånden. Den kan bruges, men ikke helt som den skal.

Mads Pedersen styrtede kort før første pave i Paris-Roubaix. Video: TV 2 SPORT

Mads Pedersen fortæller uddybende, at han ellers følte sig godt kørende, og at han ikke havde brugt ret mange kræfter i løbets indledning, selvom han sad fanget i den forkerte gruppe.

Men det blev aldrig til mere for danskeren, der altså var plaget af flere uheld. I stedet blev Mathias Norsgaard løbets bedste dansker som nummer 29.

Top 3:

  1. Dylan van Baarle
  2. Wout van Aert
  3. Stefan Küng