Cykling

Hollandsk stjerne vinder Paris-Roubaix efter stort drama

Paris-Roubaix 2022 blev en yderst dramatisk affære, der endte med hollandsk sejr.

Der var store danske forventninger, men et styrt med 160 kilometer igen endte med at koste dyrt.

I stedet blev det hollandske Dylan van Baarle, der løb med sejren i årets Paris-Roubaix.

Hollænderen kørte fra en mindre gruppe med 19 kilometer igen, og derfra så INEOS-rytteren sig ikke tilbage.

Mathias Norsgaard blev bedste dansker som nummer 29. Han kom ind 5 minutter efter vinderen.

Top 3:

  1. Dylan van Baarle
  2. Wout van Aert
  3. Stefan Küng

Både Mads Pedersen og Kasper Asgreen var udråbt som favoritter sammen med Mathieu van der Poel, men de to danskere var begge involveret i det omtalte styrt.

Begge ryttere kom på cyklen igen, men Mads P. måtte sidenhen udgå af løbet. Kasper Asgreen holdt hele vejen til mål.

Sådan forløb Paris-Roubaix

Af Ritzau

Mads Pedersen har haft Paris-Roubaix som sidste helt store mål i foråret, men det endte i nedtur for eksverdensmesteren, der efter styrt og punkteringer stod af cyklen, lang tid før løbet skulle afgøres.

Det andet danske vinderhåb, Kasper Asgreen, viste sig ikke at have gode nok ben til at gøre sig gældende. Dermed endte Asgreens forår skuffende med en tredjeplads i Strade Bianche som bedste resultat.

I de meget lange endagsklassikere går der som regel noget tid, før der sker noget bemærkelsesværdigt. Men ikke søndag.

På et stykke med sidevind efter små 50 kilometer - inden rytterne havde ramt de første brosten - satte Ineos sig frem og skruede tempoet i vejret. Det britiske hold havde formentlig spottet, at flere af favoritterne sad langt tilbage i feltet.

Det knækkede da også over, og så blev Asgreen, Mads Pedersen, Wout van Aert og Mathieu van der Poel fanget i den forkerte gruppe. Anført af Ineos kørte det forreste felt væk, og så skulle de store navne bagved - og deres hjælperyttere - på hårdt arbejde.

Ondt blev værre for danskerne, da både Pedersen og Asgreen lige før den første af de 30 brostensstykker styrtede.

Som vanligt opstod der mere eller mindre kaotiske tilstande på de smalle brostensveje, hvor den ene rytter efter den anden blev ramt af styrt eller uheld.

Ud af kaosset opstod der en lille frontgruppe, hvor Milano-Sanremo-vinderen Matej Mohoric en overgang havde selskab af Casper Pedersen og et par andre ryttere. Bag dem var de to felter smeltet sammen, så de store navne var samlet.

Mohoric-gruppen var oppe på at have to minutters forspring, men det blev langsomt mindre og mindre, og efter en punktering blev Mohoric opslugt af favoritgruppen, der med cirka 40 kilometer tilbage var nede på cirka ti mand. Her blev løbet nu for alvor blev givet frit.

Det endte altså med, at Dylan van Baarle tog sejren.

Hollænderen, der blev nummer to i Flandern Rundt for nylig, kørte væk fra en kvartet, der blandt andre bestod af Matej Mohoric, og blev altså ikke set igen af de andre. Sejren var van Baarles blot sjette i karrieren.