Cykling

Profil indrømmer afgørende fejl

Alexander Kristoff blev trængt i defensiven under et afgørende moment af Paris-Roubaix på grund af en selvforskyldt fejl.

Den norske cykelrytter Alexander Kristoff indrømmer, at han sov i timen i et afgørende moment i søndagens Paris-Roubaix.

Nordmanden valgte at skifte cykelhandsker, men det skulle vise sig at være en rigtig dårlig beslutning.

- Jeg fik nogle handsker af en holdkammerat og var lidt ukoncentreret, imens favoritterne stak af. Det var min fejl, indrømmer Alexander Kristoff over for Aftonposten.

Episoden indtræf, da der manglede omkring 60 kilometer af det 257,2 kilometer lange ikonisk endagsløb i den nordlige del af Frankrig.

Nordmanden var på forhånd regnet som en af outsiderne i Paris-Roubaix, efter han havde vundet det belgiske optaktsløb Scheldeprijs halvanden uge forinden.

Kom i defensiven

Den 34-årige rytter missede et af de afgørende momenter i løbet, da der var kørt omkring 200 kilometer, som følge af en forcering af Wout van Aert.

Her skete den endelige udskilning blandt favoritterne, som Alexander Kristoff ikke blev en del af.

Nordmanden kom i defensiven, men forsøgte at køre op til forhåndsfavoritterne i skikkelse af van Aert og van der Poel på en af de mest berygtede, femstjernede brostenspaver - Mons-en-Pévèle.

- Jeg kom næsten tilbage, men jeg manglede omkring 20 sekunder. Jeg havde desværre ikke kræfter til at lukke hullet, indrømmer Alexander Kristoff.

Stor præstation af lille hold

På trods af sine selvforskyldte problemer endte Alexander Kristoff på en 12. plads i 'Helvede i Nord' mere end 4 minutter og 30 sekunder efter vinderen, hollandske Dylan van Baarle.

Dermed blev den norske veteran bedste nordmand, og hans hold, Intermarché-Wanty-Gobert, havde en storslået søndag eftermiddag.

Det belgiske mandskab, der har et beskedent budget sammenlignet med de andre hold på World Touren, endte med hele seks ryttere i top-25 - flest af alle hold.

Tom Devriendt endte som holdets bedste mand på en 4. plads.

Der var på forhånd store forventninger til de danske ryttere i skikkelse af Mads Pedersen og Kasper Asgreen, men begge danskere skuffede. Mathias Norsgaard blev bedste dansker på en 29. plads.