Cykling

Efter stor skuffelse - Mads P. afslører sit nye mål

Den danske verdensmester drømmer om at vinde den gule trøje på 1. etape, når Tour de France kommer til Danmark.

Mads Pedersen var regnet blandt de absolutte favoritter i Paris-Roubaix, men danskeren formåede ikke at indfri de tårnhøje forventninger i den nordfranske klassiker.

Ovenpå skuffelsen har den danske cykelrytter alligevel overskud til at se fremad.

Mads Pedersen afslører, at har sat ét, fedt kryds i cykelkalenderen - ud for Tour de France i Danmark.

- Nu er der fuld fokus på den enkeltstart, der køres i København, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

Første etape i verdens hårdeste cykelløb er en 13 kilometer lang og forholdsvis teknisk enkeltstart i hjertet af København, og Mads Pedersens fokus er derfor stift rettet mod datoen 1. juli.

Og danskerens målsætning er klar og yderst ambitiøs.

- Det helt store mål - og mit håb - er den gule trøje. Jeg sætter barrieren højt, men alt er muligt, lyder det optimistisk fra Mads Pedersen.

Se den detaljerede rutebeskrivelse for 1. etape i Tour de France 2022.

En 'lortedag'

Den danske verdensmester fra 2019 var forfulgt af uheld under søndagens cykelklassiker 'Helvede i Nord'.

Danskeren nåede aldrig i mål på den ikoniske cykelbane i Roubaix, hvor hollandske Dylan van Baare krydsede målstregen som første mand.

Mads Pedersen kom på bagkant fra starten af løbet, hvor han sad i den bagerste gruppe med flere af forhåndsfavoritterne, og danskeren blev sidenhen ramt af både et styrt og en punktering.

- Det var bare en lortedag, men man kan ikke græde over spildt mælk, siger Mads Pedersen.

Lægerne på danskerens cykelhold, Trek-Segafredo, frygter, at han kan have brækket sin ene hånd efter sit styrt, men det skal kommende undersøgelser afklare.

Danskeren kan nu se frem til en lille løbspause, men den ambitiøse rytter er fast besluttet på, at pusterummet ikke skal blive for langt.

- Om så lægerne siger, det bliver en længere pause, så må jeg må køre med en skinne. Det holder mig ikke tilbage, fastslår Mads Pedersen.

Bedste dansker i søndagens Paris-Roubaix blev Mathias Norsgaard fra Movistar, der endte som nummer 29 - næsten fem minutter efter den hollandske vinder.