- I lang tid var det bare overlevelse, siger Fuglsang

Jakob Fuglsang blev ramt af corona tilbage i februar, hvilket har voldt den danske cykelstjerne store problemer hele foråret.

Jakob Fuglsangs forår har langt fra foldet sig ud som ønsket for danskeren.

I februar blev den 37-årige Israel - Premier Tech-rytter ramt af covid-19, "som så formentlig blev afløst af noget bronkitis og en periode, hvor det ikke rigtigt spillede," som Fuglsang selv formulerede det tidligere.

I slutningen af samme måned kørte han et etapeløb i Spanien, hvor han blev nummer ti, men i endagsløbet Strade Bianche i marts var Fuglsangs tank tom med omkring 50 kilometer til mål, og i det efterfølgende etapeløb Tirreno-Adriatico blev han blot nummer 41.

- Jeg har været lidt frustreret til at starte med. Jeg startede sæsonen godt ud i Valencia og viste, jeg var på rette vej, og at det ville blive en god sæson. Det hele virkede til at spille, og så fik jeg corona, siger Fuglsang til TV 2 SPORT og uddyber:

- I lang tid var det bare overlevelse. Til syvende og sidst var problemet nok, at jeg ikke var dårlig nok til ikke at kunne køre cykelløb og træne, men jeg var heller ikke god nok til at sidde med helt fremme. Så det tog lang tid for mig at komme mig over det.

Den danske stjernerytter føler sig efterhånden oven på igen efter en træls tid.

"Der mangler stadig lidt"

Det vidner godkendt 16.-plads i Amstel Gold Race om.

- Det begynder at gå bedre. Amstel var første løb, hvor jeg kom tilbage og følte, jeg var på rette vej. I Brabantse Pijl havde jeg en ren offday, så jeg håber, jeg er tilbage på rette spor, og at den lille uge, jeg har haft derhjemme, har gjort godt.

- Jeg håber, træningen begynder at bære frugt, og at resultaterne begynder at komme. 16.-pladsen i Amstel giver mig helt sikkert følelsen af, at jeg stadig kan køre på cykel. Det var et godt resultat for mig taget optakten i betragtning, men det gav os indikationer af, at der stadig mangler lidt.

Fuglsang fortæller, at han håber på at få noget godt ud af onsdagens Fleché Wallone og søndagens Liège-Bastogne-Liège, som han har vundet tidligere i karrieren.

Den gode form, han forhåbentlig får opbygget i Ardennerklassikerne, skal han så forsøge at tage med ind i Romandiet Rundt i slutningen af April.

Se onsdagens Fleché Wallone på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 13.