Cykling

Belgier overrasker og vinder stor klassiker

Belgiske Dylan Teuns viste sig uhyggelig stærk, da han satte alle konkurrenter på Mur de Huy og vandt onsdagens Flèche Wallonne.

Traditionen tro blev Ardennerklassikeren Flèche Wallonne onsdag eftermiddag afgjort på den ikoniske Mur de Huy-stigning.

Og her viste belgiske Dylan Teuns sig - ganske overraskende - stærkere end alle de store favoritter som Tadej Pogacar og Julian Alaphilippe.

Den 30-årige belgier vandt ganske enkelt syrefesten på Mur de Hey og kørte til sidst alene i mål foran Flèche Wallonne-legenden Alejandro Valverde, der blev nummer to. Det er Bahrain Victorious-rytterens første sejr i Flèche Wallonne, hvor han tidligere har taget en tredjeplads.

Det var i øvrigt Valverdes niende podieplads i løbet, som han har vundet fem gange i sin karriere.

Dagens bedste dansker blev Mattias Skjelmose Jensen, der kom i mål som nummer 18.

Top 3:

  1. Dylan Teuns
  2. Alejandro Valverde
  3. Aleksandr Vlasov

Sådan forløb Flèche Wallonne

Af Ritzau

Der var mange danskere på startstregen onsdag, og to af dem gjorde sig gældende fra løbets begyndelse. Morten Hulgaard (Uno-X) og Christopher Juul-Jensen (BikeExchange) tog fra de første kilometer på togt med seks andre ryttere.

Sammen fik de nogle minutters forspring, inden feltet med omtrent 90 kilometer til mål begyndte at skrue tempoet op.

Den højere fart blottede især én af løbets forhåndsfavoritter. Thomas Pidcock (Ineos) hang pludselig med en vis legemsdel i vandskorpen i bagenden af feltet. Den unge brite har døjet med sygdom i løbet af foråret. Da feltet for første gang ud af tre kørte over den skrappe stigning Mur de Huy, blev han sat.

Det samme gjorde udbruddets to danskere, Hulgaard og Juul-Jensen, da rytterne med godt 50 kilometer til mål kørte ind på stigningen Côte d'Ereffe.

Vingegaard udgik

Med 37 kilometer til mål var det også slut for den største danske favorit, Jonas Vingegaard. Jumbo-Visma-rytteren havde dagen igennem set mærket ud og strakte våben inden den helt store finale.

Jonas Vingegaard blev sat på en stigning. Han så ud til at være syg. Video: Jonas Kjærsgaard

De sidste udbrydere blev slugt af feltet med ni kilometer til mål, og så blev placeringskampen sat ind. Tempoet var hæsblæsende højt, og der blev delt albuer ud for at få en optimal position inden Mur de Huy.

Som altid var det hektisk og intenst, og til sidst var Dylan Teuns (Bahrain Victorious) den stærkeste på den eksplosive stigning Mur de Huy.

Han snuppede sejren lige for næsen af 41-årige Alejandro Valverde (Movistar), der tidligere i karrieren har vundet løbet fem gange. Onsdagens podieplads var spanierens niende af slagsen i det belgiske løb.

Favoritterne måtte give fortabt

Den dobbelte Tour de France-vinder Tadej Pogacar (UAE) var en af de største favoritter, men han havde ganske enkelt ikke benene og måtte give fortabt et par hundrede meter før mål. Verdensmester Julian Alaphilippe (Quick-Step) måtte nøjes med en fjerdeplads.

Søren Kragh Andersen (DSM) har Ardenner-klassikerne som sit store sæsonmål, og han stak af på løbets næstsidste stigning, Côte de Cherave. Han fik Mauri Vansevenant (Quick-Step) i hjulet, og han ville ikke være med til at føre, fordi hans kaptajner, Julian Alaphilippe og Remco Evenepoel, sad i feltet.

Søren Kragh Andersen forsøgte at spolere festen for favoritterne, men kunne altså ikke holde hjem.