Cykling

Jumbo-Visma forklarer Vingegaards pludselige nedtur

Team Jumbo-Visma oplyser nu, hvorfor Jonas Vingegaard valgte at stå af under onsdagens Flèche Wallonne.

Med 37 kilometer igen af onsdagens Flèche Wallonne rullede nogle billeder over skærmen, som ingen danske cykelfans havde lyst til at se.

Billeder af en vingeskudt Jonas Vingegaard, der tydeligvis var kogt helt over og blev sat af feltet. Den danske Jumbo-Visma-kaptajn trak sig kort herefter fra løbet og gennemførte altså ikke Flèche Wallonne.

Vingegaards nedtur lignede ikke bare almindelig udmattelse, men snarere decideret utilpashed. Og dén tese bekræftede Team Jumbo-Visma senere onsdag på sin hjemmeside.

- Jonas indikerede halvvejs gennem løbet, at han ikke havde det optimalt, siger holdets sportsdirektør Grischa Niermann og uddyber:

- Jonas har ofte en dårlig dag i endagsløbene. Måske oplever han stadig eftervirkningerne efter de seneste hårde uger.

25-årige Vingegaard har i løbet af de seneste uger kørt to etapeløb i form af Baskerlandet Rundt og Tirreno-Adriatico.

Onsdagens Flèche Wallonne blev vundet af belgiske Dylan Teuns, mens Alejandro Valverde tog sig af andenpladsen. Bedste dansker blev Mattias Skjelmose, der kom i mål som nummer 18.

Satsede på Vingegaard

Jumbo-Vismas bedste rytter i Flèche Wallonne endte med at blive belgiske Tiesj Benoot, der kom i mål som nummer 11.

Men det var faktisk slet ikke meningen, at han skulle blive bedste Jumbo-Visma-mand. Det skulle have været netop Jonas Vingegaard.

- Vi satsede faktisk på Jonas Vingegaard i dag. Vi ville spille ham ud i finalen, men det viste sig, at han havde en dårlig dag, siger Tiesj Benoot til holdets hjemmeside.

Og på et storhold som Jumbo-Visma er en 11.-plads i en af de helt store Ardenner-klassikere ikke ligefrem noget, der bliver fejret med champagne efterfølgende.

- Vi kom for at få et resultat med Tiesj og Jonas, siger sportsdirektør Grischa Niermann, der dog accepterer resultatet set i lyset af Jonas Vingegaards nedtur:

- Holdet arbejdede hårdt for at aflevere Tiesj i en optimal position ved foden af Mur de Huy. Tiesj kørte et stærkt løb, men faldt lidt tilbage på de sidste meter. Det er et resultat, vi kan leve med.

TV 2 SPORT forsøgte at få en kommentar fra Jonas Vingegaard efter onsdagens løb, men uden held.

Belgiske Dylan Teuns tog sejren i onsdagens Flèche Wallonne. Video: TV 2 Sport