Cykling

Søren Kragh var i tvivl, inden han angreb for at vinde klassiker

Søren Kragh Andersen var i front af La Fleche Wallone, men han blev hentet cirka en kilometer før mål.

Skal! Skal ikke?

Søren Kragh Andersen besluttede sig for det første, da der var cirka fem kilometer tilbage af Ardenner-klassikeren Fleche Wallone. Og det er han godt tilfreds med, selvom angrebet ikke førte til et stort resultat.

- Jeg var sådan lidt… (i tvivl), om jeg skulle vente og bare prøve at køre fuldt ud på sidste stigning. Jeg kunne måske have kørt en top-20 hjem der, tror jeg, men jeg ville gerne prøve noget i det her cykelløb. Jeg vidste, det ville være svært – men jeg er glad for, jeg prøvede og pressede mig selv lidt, siger Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT.

Hvad angrebet ikke gav i placeringer, fik Søren Kragh til gengæld med i form af selvtillid.

- Jeg har haft en god uge med træning, og i dag beviste jeg over for mig selv, at formen er opadgående igen.

Konkurrent afviste at hjælpe

Søren Kragh Andersen (DSM) kørte først ind på Mur de Huy med Mauri Vansevenant (Quick Step) på hjul.

De to havde 11 sekunder, da det så småt begyndte at gå opad cirka 1,4 kilometer før mål, men præcis et minut senere blev de opslugt af feltet. Havde Vansevenant haft mere lyst til at hjælpe med at trække, kunne de måske have holdt lidt længere.

- Jeg kom op til ham, og så satte han sig på hjul. Han ville selvfølgelig ikke føre, fordi han havde Alaphilippe bagved. Det var der ikke så meget at gøre ved. Det er en del af gamet. Jeg prøvede at få ham frem for at hjælpe, men han ville ikke, smiler Søren Kragh Andersen.

Løbet blev vundet af belgiske Dylan Teuns (Bahrain Victorious). Søren Kragh Andersen blev nummer 40 som næstbedste dansker, mens Mattias Skjelmose (Trek - Segafredo) blev nummer 18.