Cykling

Stjerne runder ærgerlig milepæl

Onsdag kørte hollandske Annemiek van Vleuten over målstregen i La Fleche Wallone Feminine som nummer to. Det har hun prøvet mange gange før.

Tænk sig at være lige ved at vinde et cykelløb – at der kun er én konkurrent foran.

Den følelse kender den hollandske stjerne Annemiek van Vleuten, og onsdag rundede hun en ærgerlig milepæl , da hun blev nummer 2 for 50. gang i karrieren.

Det skriver ProCyclingStats, efter at van Vleuten blev overhalet af Marta Cavalli få meter før målstregen i La Fleche Wallone Feminine. Endda selvom 39-årige Annemiek van Vleuten kørte sit livs hurtigste tid op ad afslutningsstigningen Mur de Huy.

- Det er første gang, at jeg er gået så dybt på ’Muren’. Det sortnede fuldstændigt for mine øjne, og det stoppede ikke, før at jeg var i mål. Jeg gav alt, også da Cavalli overhalede mig, siger Annemiek van Vleuten til sin hjemmeside.

- Folk pådutter mig nogle gange at være skuffet, men denne andenplads kan jeg leve med. Jeg blev slået af en, der var bedre end mig, tilføjer den tidligere verdensmester.

Skulle van Vlueten komme til at ærgre sig over jubilæet som 2’er trods den gode præstation onsdag, kan hun trøste sig ved, at hun trods alt er noteret for flere sejre end andenpladser i sin karriere.

Hele 88 er det blevet til indtil nu.