Cykling

Hjælper rørt til tårer ved målstregen: - Et øjeblik, jeg aldrig glemmer

Tim Declercq har været en del af mange sejre på Quick-Step, men holdets sejr søndag overgik alt.

En af sportens mest trofaste hjælperyttere satte igen en stor, fed streg under, at han tilhører netop den kategori.

For selvom Quick-Step Alpha Vinyls Tim Declercq for længst havde forladt Liège-Bastogne-Liège, var han ovenud lykkelig, da hans unge holdkammerat Remco Evenepoels kørte over målstregen som den første.

- Jeg har aldrig været gladere for en sejr i mit hele mit liv, siger Tim Declercq til TV 2 SPORT kort før Evenepoels ankomst.

Med over ti kilometer til mål for løbets favoritter kom i mål havde han havde taget turen fra holdets bus til målområdet, hvor han intensivt fulgte med i, hvad der foregik på storskærmen. Og da det stod klart, at Evenepoel ikke kunne hentes, blev Declercq rørt i takt med, at glædestårer bankede på for at komme ud af den 33-årige belgiers øjne.

Hvorfor har du aldrig været gladere for en sejr?

- På grund den uheldige sæson, vi har haft. Det er utroligt efter så meget uheld, vi har haft. Vi fortsatte med at tro på det.

- Det er enestående. Jeg så også de andre medarbejdere og ledere fra holdet være rørte. Så det er et øjeblik, jeg aldrig glemmer. Meget specielt, siger Tim Declercq.

Tænker på Alaphilippe

Det sejrsvante Quick-Step-mandskab har haft et usædvanligt forår, hvor sejrene ikke har tikket ind i samme frekvens, som de ellers har det med at gøre.

Den franske stjernerytter Alaphilippe blev slynget i grøften af et grimt styrt. Video: TV 2 SPORT

Med 60 kilometer til mål ramte uheldet igen det belgiske hold, da verdensmester Julian Alaphilippe kom slemt til skade i massestyrtet. Han måtte køres på hospitalet, men meldingerne er heldigvis, at han er ved bevidsthed.

- Jeg håber også, at Julian (Alaphilippe, red.) og Ilan (van Wilder, red.) er okay, tilføjer Tim Declercq.