Cykling

Hollandsk stjerne sætter aldersrekord igen

Annemiek van Vleuten kørte fra konkurrenterne i kvindernes Liege-Bastogne-Liege. Hun er den ældste vinder af løbet.

39-årige Annemiek van Vleuten har endnu engang skrevet sig ind i Liege-Bastogne-Liege-historien.

Søndag blev hun for anden gang i karrieren den ældste vinder af løbet, da hun kørte alene over målstregen. I 2019 vandt hun også som den ældste rytter nogensinde.

Med sejren fik hun revancheret sine andenpladser fra Strade Bianche, Ronde van Vlaanderen og La Fleche Wallone.

- Det er blevet sværere at vinde. Der er flere om buddet. Jeg har været bedre end nogensinde i foråret, men det giver ikke nødvendigvis sejre. Jeg havde selvtilliden til at prøve at stikke afsted, men det er ikke nemt. Jeg vandt, og det er fantastisk, siger van Vleuten.

Annemiek van Vleuten (Movistar) grundlagde sin sejr, da hun stak for frontgruppen 14 kilometer før mål.

Den rutinerede hollænder kom først over Côte de La Roche-aux-Faucons, og i flere kilometer sad hun cirka 15 sekunder foran forfølgerne.

På vej mod målstregen øgede hun forspringet, mens forfølgerne havde lidt svært ved at sætte et effektivt samarbejde op i jagten på den tidligere verdensmester.

Den hollandske stjernerytter Annemiek Van Vleuten tog sagen i egen hånd og vandt kvindernes Liège-Bastogne-Liège. Video: TV 2 Sport

Annemiek van Vleuten endte med at være 43 sekunder hurtigere end Grace Brown (FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope) og Demi Vollering (SD Worx) på de øvrige podiepladser.

- Det er som god vin. Styrken kommer også med alderen. Jo flere gange, jeg prøver, jo større var chancen for at slippe væk. Jeg kunne ikke tro det før målstregen, fordi der var modvind i finalen, siger van Vleuten.

Kvindernes Liege-Bastogne-Liege strækker sig trods navnet fra Bastogne til Liege. Ruten er 142 kilometer lang.