Cykling

Kravlede ned til Alaphilippe: - Jeg var virkelig bange, siger berørt stjerne

Julian Alaphilippe pådrog sig alvorlige skader, da han var en del af et alvorligt styrt i Liége-Bastogne-Liége.

Liège-Bastogne-Liège blev et højdramatisk løb, som nåede et foreløbigt klimaks med 62 kilometer til mål.

Et kæmpe styrt indtraf i feltet, hvor verdensmesteren Julian Alaphilippe var hårdt ramt, da han brækkede et skulderblad og to ribben og fik en kollapset lunge.

Romain Bardet var også involveret i styrtet, og han var hurtig til at opfatte, den var gal med Alaphilippe. Han blev hos sin franske rival, men det var ikke en rar oplevelse.

- Jeg var tæt på at styrte med Julian, og jeg var den eneste, der så, at han røg ned. Han kunne slet ikke bevæge sig. Jeg var virkelig bange, for der kom ikke nogen. For mig varede det en evighed, og der kom ingen, siger Romain Bardet og fortsætter:

- Han sagde ikke noget - kun, at han havde mange smerter og havde brug for hjælp. Vejen var blokeret, og der var fyldt med ryttere.

Hvad tænkte du? De fleste ville jo bare komme op på cyklen og køre videre...

Rytterne i Liege-Bastogne-Liege fik en kæmpe forskrækkelse, da næsten hele feltet røg i asfalt og grøft. Video: TV 2 SPORT

- Køre videre? Det handlede jo om en persons liv. Det var et sindssygt styrt.

En bøn til de involverede

I styrtet var størstedelen af feltet nede, og Bardet oplevede det hele som et virvar uden lige.

- Det var meget kaotisk. Det er ikke, hvad man vil se i cykling. Det sker ikke så ofte, at man ser så stort et styrt med så mange ryttere. Jeg håber, at alle er okay, for det var et mareridt at være der, siger den franske stjerne.

Den franske stjerne så sin rival Julian Alaphilippe styrte og forsøgte at hjælpe ham. Video: Kasper Højstrup

Løbet blev vundet af Julian Alaphilippes holdkammerat fra Quick-Step Remco Evenepoel, som stak afsted med 29 kilometer igen og kørte alene i mål.