Tour de France

Danske Tour-etaper frembringer mere frygt end glæde hos Fuglsang

37-årige Jakob Fuglsang ved stadig ikke, om han kun vil jagte etapesejren i årets Tour de France, eller om han også vil gå efter klassementet.

Flere af de danske cykelstjerner har allerede proklameret, at de vil gå efter den gule trøje, når Tour de France 2022 indledes med en enkeltstart i København.

Samme optimistiske tilgang til den danske Tour-start findes ikke ligefrem hos rutinerede Jakob Fuglsang. Selvom han er stolt over og glæder sig til starten i Danmark, fyldes kroppen også af en anden følelse.

- De danske etaper er ikke dem, som jeg ser mest frem til. Jeg frygter dem måske mere, end jeg ser frem til dem. Men jeg glæder mig stadig til at komme til Danmark og køre på de danske veje med de danske fans til en Tour-start. Det bliver helt sikkert helt unikt, siger Fuglsang til TV 2 SPORT.

Etapesejr eller klassement?

Sidste år måtte Jakob Fuglsang udgå af Tour de France inden sidste etape, da han døjede med sygdom. Året før - 2020 - stillede han ikke til start, mens det i 2019 var et styrt, der stoppede hans deltagelse på 16. etape.

Nu håber Fuglsang så, at 2022 bliver året, hvor han sikrer sin første etapesejr i verdens største etapeløb.

- Jeg håber, at jeg er helt på toppen og klar til at kæmpe med om specielt etapesejrene, siger Israel - Premier Tech-danskeren, der endnu ikke ved, om han kun skal gå efter en etapesejr, eller om han også skal køre klassement.

- Nu må vi se, hvordan formen er til den tid. Umiddelbart tænker jeg, at planen er at holde mig til, i hvert fald indtil vi når brostenene (5. etape) og La Planche des Belles Filles (7. etape). Og så måske efter La Planches des Belles Filles trække en streg i sandet og se, hvad status er.

Herefter vil Fuglsang altså kigge på, om det stadig giver mening at holde sig til i klassementet, eller om han skal ud og tabe en masse tid, så chancerne for at kunne køre med om etapesejre bliver større.

Svært forår giver forsigtig målsætning

Foreløbig fokuserer han på at blive helt frisk igen og stå knivskarpt til Tour-starten. Foråret har nemlig ikke været nemt ved danskeren, der har haft coronavirus og efterfølgende har været plaget af anden slags sygdom.

I endagsløbet Strade Bianche i marts var Fuglsangs tank tom med omkring 50 kilometer til mål, og i det efterfølgende etapeløb Tirreno-Adriatico blev han blot nummer 41.

Tidligere på måneden blev han dog nummer 16 i Amstel Gold Race, mens han også flere gange viste sig godt kørende under Fléche-Wallone i midtugen.

Hvad skal der til, for at du forlader 2022 tilfreds?

- For det første skal det begynde at gå lidt bedre, end det gør nu. Det er jeg fortrøstningsfuld omkring. Det tror jeg helt sikkert, at det kommer til. Og så skal jeg jo i hvert fald undgå at styrte og undgå at brække noget. Og så mindst én sejr i hvilket som helst cykelløb, det ville være et minimum, slår Fuglsang fast.

Først når løbskalenderen rammer Schweiz Rundt i midten af juni, vil han for alvor finde ud af, om han formtopper som håbet, når Touren starter få uger senere.