Cykling

"Han lavede en kæmpe fejl" – her er Baks op- og nedture i forårssæsonen

TV 2 SPORTs cykelekspert Lars Bak har udpeget tre op- og nedture i sæsonen indtil videre.

Cykelsporten går nu ind i et nyt kapitel i sæsonen.

Forårsklassikerne er forbi, og nu venter de mindre etapeløb, inden de store Grand Tours begynder i Italien, Frankrig og Spanien.

I den forbindelse har TV 2 SPORTs cykelekspert Lars Bak udpeget tre op- og nedture i forbindelse med forårsklassikerne og sæsonens indledende etapeløb.

Lars Baks tre udvalgte opture i forårssæsonen

  • Matej Mohoric
  • INEOS' unge drenge
  • Alejandro Valverde

Matej Mohoric imponerede i Milano-Sanremo 19. marts, da han overrumplede favoritterne og de hurtige folk ved at stikke af på nedkørslen.

Det er dog især INEOS' mange triumfer, som Bak først og fremmest vil fremhæve.

- Vi har set i klassikerne, hvordan de har taget teten. Det er Magnus Sheffield, Ben Turner og Thomas Pidcock. De har virkelig vist sig frem og taget teten i nogle løb, som de ikke plejer at dominere så meget. Det har været dejligt at se. Normalt har vi kun set dem køre på den måde i Grand Tours, men de er også begyndt at køre klassikerne, hvor de sidder og dominerer løbene og kører dem fra spids. Det, som vi plejer at se Quick-Step gøre, har vi set INEOS gøre i år, siger Bak.

Det er ret imponerende, at han kan være med på det her niveau

Lars Bak om Alejandro Valverde

42-årige Valverde har imponeret

Ekspert Rolf Sørensen kan godt sætte sig ind i Lars Baks valg af INEOS' kometer.

- INEOS har kørt klogt, de har kørt aggressivt, men de har også gjort tingene på en god måde. Der har hele tiden været en plan med tingene. De var aldrig bare statister. Det er jo ikke kun, at de iscenesætter det. De vandt jo tre løb i træk. Amstel Gold Race, De Brabantse Pijl og Paris-Roubaix. Det er ikke hvilke som helst løb, siger Rolf Sørensen.

Med på sæsonens opture indtil videre har Lars Bak også valgt at tage Alejandro Valverdes præstationer med.

- Jeg synes bare, at det er imponerende. Han er jo min årgang - han er 80'er. En ting er, at han stadig kan køre på et højt niveau, men at han stadig kan gøre det i et løb som Fleche-Wallonne - hvor han bliver nummer to, skal køre all out på en ekstremt hård stigning og skal køre fra de her unge drenge, det er imponerende. Nu ved jeg godt, at han kun bliver nummer to i Fleche-Wallonne, men det er ret imponerende, at han kan være med på det her niveau.

Belgiske Dylan Teuns tog sejren i onsdagens Flèche Wallonne. Video: TV 2 SPORT

Lars Baks tre udvalgte nedture i forårssæsonen

  • Tadej Pogacars spurt i Flandern Rundt
  • AG2R i brostensklassikerne
  • Sonny Colbrelli

Under Lars Baks nedture findes AG2R's mindre gode indsats i klassikerne, hvor de i store momenter har manglet. Derudover har Lars Bak sympati med europamesteren Sonny Colbrelli, der kollapsede efter målstregen i Catalonien Rundt, og hvis fremtid i cykelsporten nu er uvis.

Der er dog særligt ét moment i årets Flandern Rundt, som Bak fremhæver på sin nedtursliste.

- Pogacar kørte jo et fantastisk løb i Flandern Rundt og var jo egentlig den stærkeste, men han lavede en kæmpe fejl, synes jeg. Jeg siger ikke, at han kunne have vundet, men han kunne helt sikkert... som vi sagde bagefter: Han er den eneste, der er blevet nummer fire i en tomandsspurt, siger Bak.

- Men det er fedt at se en Tour de France-vinder som ham stille op for første gang i Flandern Rundt og animere løbet, men alligevel ender han med at blive nummer fire.

Lars Baks karakterer til fire udvalgte ryttere

Foruden de tre op- og nedture har Bak også uddelt karakterer til fire udvalgte danske ryttere: Kasper Asgreen, Mads Pedersen, Søren Kragh Andersen og Michael Valgren.

- Kasper Asgreen får karakteren 7, fordi han havde den her fantastiske forårssæson sidste år med sejre i E3 Harelbeke og Flandern Rundt. Han har ikke kørt dårligt i foråret, men har ikke været tæt på at kunne tage en sejr. Målt i forhold til det, han lavede sidste år, har jeg givet ham karakteren 7.

- Mads Pedersen får karakteren 10. Vi skal huske på, at han har vundet fire sejre, og han har aldrig før været så stabil i klassikerne, som han har været i år. Jeg giver også karakterer ud fra, hvad deres målsætning har været, og hvad de har leveret før.

- Michael Valgren får kun karakteren 4, men det er set ud fra, at han fik en tredjeplads ved VM sidste år - og de forventninger, vi havde til ham, var jo højere. Han har kørt stabilt, men har ikke ramt den helt maksimale form.

- Søren Kragh Andersen får karakteren 10. Der har ikke været de store resultater, men han har ikke tidligere været så stabil, som han har været i år. Han har kørt stærkt hele foråret og har siddet i finalen i Milano-Sanremo, Gent-Wevelgem og Fleche Wallone.