Cykling

Her røber dansker sin deltagelse i stort løb

Mattias Skjelmose antydede med et kryptisk svar, at han formentlig vil være at finde på startstregen til Giro d'Italia.

Han ville egentlig ikke sige noget om den kommende løbskalender, men måske kom han alligevel til det.

Det danske cykeltalent Mattias Skjelmose blev efter Liège-Bastogne-Liège spurgt ind til, hvilke løb han kigger mod i den nærmeste fremtid. Svaret var ukonkret, men meningen var alligevel svær at tage fejl af.

Hvad er det næste mål, hvis ellers ryggen vil?

- Der er en tur til Østeuropa her om lidt, som bliver spændende... Og så har jeg ikke sagt for meget, siger 21-årige Skjelmose med et stort smil.

Når Skjelmose nævner Østeuropa, er det svært at tro andet, end at den unge dansker hentyder til det store italienske etapeløb Giro d'Italia, der i år begynder i den ungarske hovedstad Budapest.

I den nærmeste fremtid er det nemlig det eneste cykelrelaterede løb i Østeuropa.

Den samme tanke fik TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen da også, da han i studiet blev foreholdt, om ikke Skjelmoses svar var en hentydning til Giroen.

- Det må det jo være, sagde eksperten.

Mandag eftermiddag har Mattias Skjelmose så bekræftet sin Giro d'Italia-udtagelse.

- Jeg glæder mig som et lille barn og er pissenervøs samtidig. Det er noget af det største, du kan køre som etapeløbsrytter, og Giroen er den fedeste Grand Tour at se på - både med hensyn til vejret, og måden der bliver kørt på. Det er min første Grand Tour, og jeg håber, jeg kan få en fri rolle, siger danskeren til cykelmediet feltet.dk.

Ramt af hårdt styrt

Før Skjelmose drager videre til det næste løb - som altså bliver Giro d'Italia med start 6. maj - skal han dog lige sørge for at blive klar rent fysisk.

I søndagens Liège-Bastogne-Liège var Skjelmose nemlig en af de ryttere, der uheldigvis røg i asfalten i det voldsomme massestyrt med 62 kilometer igen.

Det danske stortalent fortæller, at han slog ryggen hårdt, og at han skal have undersøgt skaden yderligere mandag.

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Vejen er ikke særlig stor, og vi kører med høj fart. Men jeg lander egentlig relativt blødt i første omgang, men så ryger der en masse ovenpå mig.

- Jeg slår min ryg ret voldsomt, og jeg kunne ikke rigtig stå op de sidste 60 kilometer, siger Skelmose, der alligevel formåede at gennemføre løbet.

På trods af smerten i ryggen er det dog ikke det fysiske, han selv fremhæver fra monumentet.

- Jeg tror mest, det er min moral, der er ramt. Jeg synes, jeg har været uheldig med al slags sygdom og to slemme styrt her i foråret. Det er ærgerligt, men sådan er det jo.

Monumentet blev vundet af belgiske Remco Evenpoel, der kørte fra de øvrige favoritter med 29 kilometer til mål.

Bedste dansker blev Jakob Fuglsang på en 13.-plads.