Cykling

Opråb efter voldsomt styrt: - Vi har et fælles ansvar

Romain Bardet skyndte sig at tilse Julian Alaphilippe, da han var styrtet i Liège-Bastogne-Liège. Nu opfordrer han rytterne til at vise større hensyn.

Skrækken har så småt lagt sig, efter at verdensmesteren Julian Alaphilippe kom slemt til skade under søndagens monument.

Men den sidder der endnu, skrækken. For hvornår sker det igen?

Sådan tænker Romain Bardet (Team DSM), der søndag skyndte sig ned ad en lille skrænt for at hjælpe Alaphilippe (Quick-Step Alpha Vinyl Team). Og derfor opfordrer han dagen derpå til, at rytterne begynder at tage mere hensyn til hinanden.

- Jeg har reflekteret over vores fælles ansvar for at undgå denne form for uheld. Det kunne være endt tragisk, skriver Bardet i et langt opslag på Twitter mandag.

- Jeg så det hele. Jeg var lige bag Tom Pidcock og Jérémy Cabot, da de stødte sammen. Vi har et ansvar, når vi tager risici for at vinde en plads i feltet, for det kan få alvorlige konsekvenser for de 100 ryttere, der sidder bagved, skriver han videre.

Har brækket to ribben og et skulderblad

Romain Bardet skriver også, at han ikke bebrejder nogen efter det grimme styrt, der fandt sted 62 kilometer fra målstregen i Liège. Cirka 50 ryttere endte i asfalten, og Julian Alaphilippe blev kørt derfra i ambulance.

Den franske stjerne så sin rival Julian Alaphilippe styrte og forsøgte at hjælpe ham. Video: Kasper Højstrup

Senere meddelte hans hold, Quick-Step, at Alaphilippe har brækket to ribben og et skulderblad. Derudover er hans ene lunge kollapset, mens holdkammeraten Ilan Van Wilder kom fra uheldet med en brækket kæbe.

- Vi ofrer vores krop og sjæl for sporten, fordi vi har en passion for løbene. Men det kan ende tragisk og hæmme skønheden i sporten, tilføjer Romain Bardet.

Liège-Bastogne-Liège blev vundet af Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl Team).