Cykling

Cort øjner snarligt comeback

Cort er snart frisk og håber at blive udtaget til Giro d'Italia i maj og Tour de France senere på sommeren.

Cykelrytteren Magnus Cort er tilbage i sadlen efter sit uheld i marts, og den hurtige dansker satser på at indhente det forsømte i en travl sommer.

I et opslag på Instagram skriver Cort, at han stiler efter at køre Giro d'Italia i maj. Samtidig antyder han, at han også har Tour de France i kikkerten.

Cort kom midt i marts galt afsted i et styrt i Tirreno-Adriatico, hvor han brækkede både et kraveben og en knogle i hånden.

Skaderne har forhindret ham i jagte sejre for EF-holdet, men nu er han tæt på et comeback til landevejen.

- Begge knogler heler, som de skal. De er stadig ikke på 100 procents styrke, men stærke nok til, at jeg kan begynde at køre snart.

- Jeg har haft øjnene rettet på Giroen i mange uger nu. Og det ser lovende ud, skriver Cort.

Den 29-årige bornholmer har vundet etaper i både Tour de France og Vuelta a España, men har aldrig prøvet kræfter med den italienske rundtur.

Kører han også først over stregen på en Giro-etape, bliver han den anden dansker, der vinder i alle tre grand tours. Kun Jesper Skibby har tidligere præsteret det svære sejrshattrick.

- Nu venter jeg og krydser fingre for, at EF udtager mig til Giroen for at gøre trilogien komplet, skriver Cort.

Han følger op med lille hilsen til de danske cykelfanatikere, der kunne frygte, at en Giro-deltagelse kan betyde, at man ikke får Cort at se i Tour de France i år.

- Til de danske fans, jeg har ikke glemt, at Touren starter i København i år, skriver Magnus Cort og afslutter med en blinkende smiley.

Ligesom Tour de France begynder dette års udgave af Giro d'Italia langt hjemmefra. Starten går i Budapest i Ungarn 6. maj.