Cykling

Cykelstjerne vågnet efter fire måneder i koma

Amy Pieters hold, SD Worx, skriver i en pressemeddelelse, at hollænderen kan udføre "flere og flere opgaver".

23. december sidste år blev den hollandske cykelstjerne Amy Pieters lagt i kunstigt koma som følge af et alvorligt styrt i Spanien.

Nu, mere end fire måneder senere, er hun igen vågen. Det skriver hollænderens hold, SD Worx, i en særdeles opløftende pressemeddelelse.

- Amy Pieters tilstand har ændret sig. Hun er ved bevidsthed. Det betyder, at hun kan kommunikere lidt nonverbalt. Hun genkender mennesker, forstår, hvad der bliver sagt og er i stand til at udføre flere og flere opgaver.

- Lægerne kan endnu ikke sige, hvilke symptomer og evner Amy Pieters vil have som følge af hjerneskaden, skriver holdet.

Pieters, der er hollandsk mester i landevejscykling og tredobbelt verdensmester i banecykling, styrtede på en træningstur i den spanske by Calpe og pådrog sig svære hjerneskader.

Hun blev kort tid efter styrtet opereret i hovedet, og lægernes første forventninger var, at hun ville blive vækket fra koma igen i løbet af et par dage.

I begyndelsen af januar blev 30-årige Amy Pieters fragtet fløjet fra Spanien til Holland, hvor hun blev indlagt på et hospital. Dengang bekræftede SD Worx, at hun trak vejret selv, mens hun stadig var i koma.

Så sent som i oktober blev Pieters verdensmester i disciplinen madison for tredje gang i træk sammen med Kirsten Wild.

I 2019 blev hun desuden verdensmester på landevej i enkeltstart for blandede hold i Yorkshire.