Læge sætter dato på muligt Bernal-comeback

Egan Bernal kan være tilbage på cyklen i løb allerede i slutningen af maj, fastslår hans læge.

Kun omkring fire måneder efter sit alvorlige uheld under en træning kan Egan Bernal være tilbage i feltet i et cykelløb.

Det er spådommen fra en læge, der har været med til at behandle den colombianske cykelstjerne.

- Fra dag 120 efter ulykken, tror jeg, at Egan kan træde i pedalerne igen og være i form til at konkurrere. Hans trænere skal give grønt lys, siger Gustavo Urzia ifølge VeloNews.

25-årige Bernal fik en skrækkelig start på 2022, da han 24. januar under en træning på sin enkeltstartscykel kørte ind i bagenden på en parkeret bus.

Det kostede ham 20 brækkede knogler samt to kollapsede lunger, og han er siden blandt andet blevet opereret to gange for brud på rygsøjlen.

Den ferme klatrer har selv forklaret, at han var ved at dø efter sit uheld. To uger senere blev han udskrevet.

Håb om Tour-deltagelse

I midten af marts var Bernal tilbage i cykeltrikot på sin hjemmetræner, og Ineos-sportsdirektør Xabier Artetxe udtrykte et håb om, at Bernal kunne køre cykelløb igen i løbet af 2022.

Nu er prognosen endnu mere optimistisk, og Bernal er ifølge VeloNews ivrig.

- Hvis det stod til mig, konkurrerede jeg allerede. Jeg ville ikke fuldføre løbene, men det vil være meget opløftende at sætte et nummer på trøjen, siger Bernal.

Egan Bernal vandt i 2019 den samlede sejr i Tour de France. I 2021 blev han samlet vinder af Giro d'Italia.

Med den nye melding er der fornyet håb om, at han er en del af tourfeltet til sommer. Han kommer til gengæld med sikkerhed ikke til start i Giro d'Italia.

Det italienske etapeløb afvikles 6.-29. maj.