Cykling

INEOS-ejer bekræfter bud på Chelsea

Sir Jim Radcliffe, en af de rigeste personer i Storbritannien, har budt på fodboldklubben Chelsea FC.

Han ejer blandt andet cykelholdet Team INEOS, den franske fodboldklub Nice og er storsponsor hos Formel 1-holdet Mercedes.

Og inden længe kan forretningsmanden Sir Jim Radcliffe også stå som ejer af London-klubben Chelsea FC.

I et statement bekræfter ejeren af kemikalievirksomheden INEOS, at han fredag har lagt et bud på den engelske hovedstadsklub, der i marts blev sat til salg af den nuværende ejer, russiske Roman Abramovich.

- Det er et britisk bud på en britisk klub.

- Vi vil fortsætte med at investere i holdet for at sikre, at vi har et førstehold med verdensklassespillere, trænere og øvrig stab hos både mændene og kvinderne, skriver Sir Jim Radcliffe.

Ifølge BBC har Radcliffe budt et beløb, der svarer til 37 milliarder danske kroner.

Vil modernisere Stamford Bridge

At et salg af Chelsea overhovedet er kommet på tale, skyldes, at Roman Abramovich er blevet ramt af hårde sanktioner grundet de stærke forbindelser til Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Efter Abramovich 2. marts officielt meddelte, at han ville sælge London-klubben efter 19 års ejerskab, har flere budt sig til.

Tidligere på måneden kom det frem, at tennisstjernen Serena Williams og Formel 1-stjernen Lewis Hamilton begge er med i et af de konsortier, der har lagt et bud.

Nu har Sir Jim Radcliffe, der er blandt Storbritanniens allerrigeste personer, også meldt sig ind i kampen om at købe klubben, der sidste år vandt Champions League.

Og det er blandt andet med en plan om at modernisere klubbens stadion, Stamford Bridge.

- Vi vil investere i Stamford Bridge (klubbens stadion, red.) og gøre det til et stadion i verdensklasse, der passer til Chelsea FC. Det vil ske organisk og løbende, så vi ikke skal flytte væk fra Chelseas hjem og risikere at miste loyale fans.

I 2019 købte INEOS det engelske cykelhold Team Sky, hvorefter holdet fik navnet Team INEOS. Siden har storholdet skiftet navn til INEOS Grenadiers.

Senere samme år opkøbte kemikalievirksomheden så den franske fodboldklub Nice, der har danske Kasper Dolberg på holdet.