Cykling

Ineos har "absolut ingen planer" for Bernals comeback

Den tidligere Tour de France-vinder Egan Bernal skal ikke køre cykelløb i den nærmeste fremtid.

Egan Bernals genoptræning går godt. Rigtig godt.

Siden det livstruende styrt i januar, hvor han var i 95 procents risiko for at blive lam i begge ben, er Egan Bernal tilbage på cyklen, og torsdag kunne hans læge fortælle, at stjernen kunne vende tilbage til konkurrence i slutningen af maj.

Den forudsigelse flugter dog ikke helt med planen fra stjernens hold Team Ineos. Det fortæller holdets sportsdirektør Rod Ellingworth.

- Han skal nok komme tilbage, men der er ingen forventning - og absolut ingen planer - om at køre løb endnu. Det er alt for tidligt at forudsige, hvornår han kan vende tilbage, siger Ellingworth til cyclingnews og understreger:

- Der er ingen mening i overhovedet at smide en dato ud på det.

Brænder for at komme tilbage

Ulykken skete 24. januar, da Egan Bernal styrtede efter at have kollideret med en bus under en træningstur i Colombia.

Den tidligere Tour de France-vinder blev siden bragt på hospitalet og opereret.

Ud over en rygoperation er cykelrytteren blevet behandlet for en kollapset lunge, en brækket knæskal og en brækket lårbensknogle i højre ben. Af samme grund er det imponerende, at han allerede nu er i fuld gang med cyklingen igen.

Ifølge Ellingworth skyldes det i høj grad Bernals egen vilje til at vende tilbage.

- Egan er helt sikkert kommet hurtigere tilbage, end hvad nogen kunne have forudset. Og jeg vil sige, at en stor del af det kan tilskrives ham og hans brændende ønske om at komme tilbage, siger sportsdirektøren.

INEOS-rytteren har ikke kørt løb siden den 5. september 2021, hvor Vuelta a España sluttede.

Siden uheldet har han været i hjemlandet Colombia for at komme sig.