Cykling

Mørkøv udtaget til Giroen – og hans exit er allerede planlagt

Quick-Step kører de rutinerede folk i stilling til årets første Grand Tour. Michael Mørkøv kommer dog ikke til at gennemføre.

Det var lidt af en overraskelse, da Michael Mørkøv tidligere på ugen blev udvalgt til at køre Giro d’Italia.

Også for Mørkøv selv.

Det fortæller han i podcasten Forhjulslir, der på Twitter har delt et udklip fra en kommende episode med leadout-specialisten.

- Jeg var indstillet på, at jeg skulle køre Ungarn rundt i midten af måneden, men det blev så Giro-starten i Ungarn i stedet. Jeg tror egentlig, det har noget at gøre med, at vores hold – som på trods af, at vi har vundet mange cykelløb i år – føler, at vi er lidt bagud. Satsningen på Giroen optrappet en lille smule. Det er omkring Mark Cavendish, og det er derfor, jeg bliver indkaldt, siger Michael Mørkøv i Forhjulslir.

Samtidig gør han det klart, at han ikke kommer til at gennemføre løbet.

- Jeg skal køre Giroen med den præmis, at jeg kun er med de første 13 dage. Det vil sige, jeg får lov til at slippe for de modbydelige etaper oppe i Dolomitterne. Der tager jeg hjem og forbereder mig til Tour de France.

Giro d’Italia begynder i Budapest den 6. maj. Løbet slutter 29. maj – rundt regnet en måned før Tour de France-starten i Danmark den 1. juli.

Sådan har løbskalenderen været i en del år, og derfor er det ikke usædvanligt, at nogle ryttere trækker sig fra Giroen for at stå bedst muligt i Touren.

I 2021 stod 41 ud af 184 ryttere af inden den endelige målstreg i Milano.