Cykling

Alaphilippes Tour-deltagelse bliver et kapløb med tiden

Julian Alaphilippes deltagelse i årets Tour de France er uvis, fortæller franskmandens chef.

To brækkede ribben, et brækket skulderblad og en kollapset lunge.

Det var det smertefulde resultat af det grimme styrt, der ramte Julian Alaphilippe i Liége-Bastogne-Liége i april. Et styrt, der resulterede i en tur i ambulance og en tur på hospitalet.

Og nu fortæller franskmandens chef på Quick-Step-holdet, at det langt fra er sikkert, at Julian Alaphilippe kan nå at blive klar til Tour de France, der er sæsonens helt store mål for verdensmesteren.

- Det store spørgsmål er, om Julian er tilstede eller ej, når Touren begynder i Danmark, siger Patrick Lefevre, der er Quick-Steps holdejer, ifølge Het Nieuwsblad.

- Jeg gør alt, for at få Alaphilippe klar til Tour-start, men det bliver et kapløb med tiden at opnå det. I bedste tilfælde er han tilbage på cyklen midt i maj, og så har han stadig seks uger til at blive klar, siger Lefevre.

Tour de France begynder den 1. juli i Danmark.

Arbejder ikke med plan b

Og hvis det ender med at blive et Tour de France uden den 29-årige puncheur, så er det et stort slag for løbet, hvis man spørger Quick-Step-chefen.

- Der er stor forskel på en Tour med og uden ham. både kommercielt og i alle andre henseender, siger Patrick Lefevre.

Holdejeren understreger samtidig, at han ikke arbejder med en plan b, hvis det ikke lykkes at få Alaphilippe klar til Touren. Sikkert er det dog, at holdets stjerneskud, Remco Evenepoel, ikke kommer til at erstatte Alaphilippe i Tour de France, hvis franskmanden må melde afbud.

- Vi holder os til hans kalender, siger Lefevre om Evenepoel.

Netop Remco Evenepoel vandt forleden det Liége-Bastogne-Liége, som endte med at blive en hård skæbne for holdkammeraten Julian Alaphilippe.

Alaphilippe har seks Tour de France-etapesejre under bæltet.