Cykling

Sprinter undskylder kæmpestyrt - og mister sejr

Australske Sam Welsford var skyld i et stort styrt, og han har efterfølgende mistet sin sejr, selvom han passerede målstregen som første mand.

Sprinterne trives normalt i det franske etapeløb 4 Jours de Dunkerque, der består af seks flade og småkuperede etaper.

Løbet, der på dansk kan oversættes til fire dage ved Dunkeque, selvom det består af seks etaper, fik sig dog ikke en særlig sprintervenlig start.

Tirsdagens massespurt på 1. etape endte nemlig i det rene helvede, da et styrt blandt de forreste ryttere sendt store dele af feltet i asfalten lige ved målstregen.

- Først og fremmest håber jeg, at alle involverede i dagens styrt er okay. Det var aldrig min intention at sende folk i asfalten eller forårsage et styrt. Det er svært at kontrollere kontakten ved 70 kilometer i timen, og desværre resulterede det i et styrt.

- Det var aldrig min intention, så jeg undskylder for det, der skete, og så håber jeg inderligt, at alle involverede har det okay, skriver australske Sam Welsford på sin Twitter her til aften.

Var skyld i styrtet - og mistede sejren

Grunden til, han skriver undskyld, skyldes, at Team DSM-sprinteren var manden, der satte det store styrt i gang.

Få meter fra målstregen forsøgte Lotto Soudal-rytteren Arnaud de Lie at komme forbi, men Welsford gav ham ikke plads og sendte ham i stedet i jorden med en albue. På vej ned tog de Lie også Dan McLay med sig.

Welsford kom først over målstregen, men han blev senere deklasseret, fordi han ikke overholdt reglerne om en fair massespurt.

Deklasseringen sendte Arvid de Kleijn øverst på podiet:

Det franske etapeløb har flere interessante ryttere til start.

Startlisten tæller blandt andet Hugo Hofstetter og Gianni Vermeersch, mens også danske Andreas Kron tilbringer ugen i det franske.