Tour de France

- Jeg går efter at vinde Touren, siger Vingegaard

Jonas Vingegaard har indledt forberedelserne til Tour de France, og her vil han køre med om sejren, hvis alt går efter planen.

Den unge Jumbo-Visma-rytter fik mange til at løfte øjenbrynene, da han blev nummer to i Tour de France sidste år.

Når dette års Tour, der starter i Danmark, bliver afsluttet i Paris i juli, vil danskeren igen gå efter at få folk til at løfte på brynene. Han vil nemlig tage det sidste skridt op.

- Jeg går efter at vinde. Når jeg tænker på, hvordan det gik sidste år, tror jeg på at kunne køre med om sejren, hvis alt lykkes, siger Jonas Vingegaard til DR Sporten.

Den 25-årige klassementsrytter uddyber dog over for TV 2 SPORT, at det generelle mål er at vinde Touren med holdet – men det ene udelukker ikke det andet.

- Vi går efter at vinde samlet i Tour de France. Om det er med Primoz (Roglig, red.) eller mig, det er lige meget. Der er høje forventninger – både fra holdet og fra mig selv, siger han til TV 2 SPORT.

Det er første gang, at Vingegaard er så konkret i sin retorik om, at han vil ende øverst i klassementet.

Jumbo-Visma har tidligere fortalt, at de går ind til Touren med en delt kaptajnrolle mellem Jonas Vingegaard og Primoz Roglig.

Ikke en optimal optakt

Det er dog ikke den bedste optakt, som danskeren har haft til det store etapeløb. Vingegaard var både til start i Fléche Wallonne og Liége-Bastogne-Liége, men han udgik af begge løb, da han var ramt af sygdom, som store dele af cykelfeltet også har været.

Jeg tror på, at jeg stadig kan nå at komme i topform til Touren

Jonas Vingegaard

Han er dog ikke bekymret for, at det kan have en indflydelse på Touren.

- Jeg har analyseret lidt, hvorfor det gik mindre godt. Og det var egentlig bare sygdommen, der gjorde det. Jeg kunne se i mine træninger op til, at jeg var i rigtig god form. På grund af sygdommen havde jeg ikke mere i mig, siger Vingegaard.

Giver det bekymring inden Tour de France?

- Nej, overhovedet ikke. Jeg tror på, at jeg stadig kan nå at komme i topform til Touren, så der er ingen grund til bekymring.

Bruger ikke tid på, hvad andre tænker

Jonas Vingegaard skal både være i fysisk form til Tour de France, men løbet kræver også noget helt andet mentalt. Det føler Jumbo-Visma-danskeren dog, at han er klar til. Sidste års Tour har nemlig givet ham vigtige erfaringer.

- Jeg har lært, at det egentlig er lige meget, hvad folk tænker om mig. Man kan ikke gøre alle glade. Så der er jeg bare nødt til at stå til ansvar for min familie, mig selv og holdet. Og så kan det være lige meget, hvad alle andre tænker om mig.

- Det er også det, vi tænker om Tour de France i år. Hvis der er nogen, der ikke tror på mig, jamen, så er det deres problem. Vi har en plan, og den følger vi.

Jonas Vingegaard blev nummer to i sidste års Tour de France, efter at han trådte til, da Primoz Roglic udgik efter et styrt.

Primoz Roglic, Sepp Kuss, Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Steven Kruijswijk og Rohan Dennis er allerede udtaget til årets Tour-mandskab. Tour de France begynder 1. juli.