Cykling

Cort imponerer i dramatisk spurt

Magnus Cort blev nummer fire, da Mathieu van der Poel vandt 1. etape af dette års Giro d'Italia.

Giro d'Italia, årets første Grand Tour, er i gang.

Og den første rytter, der skal iføre sig løbets lyserøde førertrøje, er den hollandske superstjerne Mathieu van der Poel, efter en særdeles dramatisk spurt, hvor sprinteren Caleb Ewan styrtede.

Danske Magnus Cort fra EF Education-Easypost kørte en flot spurt, men måtte tage til takke med en fjerdeplads. Også Trek-Segafredo-danskeren Mattias Skjelmose kørte en god afslutning og krydsede målstregen som nummer ti.

Åbningsetapen bød på 195 kilometer fra den ungarske hovedstad, Budapest, til Visegrad, der er kendt for borgen, der ligger i byen, og for at lægge navn til en gruppe af lande bestående af Tjekkiet, Ungarn, Polen og Slovakiet.

Indledningen på Giroen blev ikke en begivenhedsrig én af slagsen. Blot to ryttere dannede det obligatoriske udbrud, som kom afsted. De var endda fra samme hold.

Mattia Bais og Filippo Tagliani, begge fra Italien og ansat på det lille mandskab Androni Giocattoli, skulle ud og vise holdets sponsorer frem på tv i hjemlandets største løb.

Stort forspring blev hentet uden problemer

Duoen var helt oppe at have et forspring på omkring 11 minutter, men at de kunne snyde feltet virkede aldrig sandsynligt.

Bais og Tagliani fik lov til at ligge ude foran, indtil der var 15 kilometer tilbage. Så blev de opslugt af feltet, og favoritterne kunne begynde at se hinanden an frem mod finalen.

En placeringskamp i høj hastighed fandt sted frem mod stigningen i Visegrad. De store navn ville ligge forrest, når det begyndte at gå opad.

Et par ryttere prøvede at tage fusen på favoritterne på de sidste kilometer, men det endte altså som forventet med en spurt blandt de sprintere, der ikke får bly i benene, så snart det begynder at gå opad.

Magnus Cort så kortvarigt ud til at skulle køre med om sejren helt fremme, men manglede lige det sidste, da Mathieu van der Poel for alvor skruede bissen på.