Cykling

- Hele rejsen har været "pain in the ass"

I 2022 begynder de tre Grand Tours langt fra cykelløbenes hjemlande. Rejserne til og fra startnationen irriterer Bauke Mollema.

- Hele rejsen har været "pain in the ass".

Bauke Mollema er ikke just tilfreds, efter han er landet i Ungarns hovedstad, Budapest – startbyen for Giro d’Italia 2022.

Den 35-årige hollænder fra Trek-Segafredo skal sammen med resten af feltet køre tre etaper i Ungarn, inden årets første Grand Tour vender hjem til Italien til 4. etape.

- Det er ret forstyrrende, at vi ikke starter i Italien, men at vi i stedet skal flyve allerede efter tre dage, siger Bauke Mollema til Wielerflits.

- Hviledagen er heller ikke en rigtig hviledag, fordi vi skal rejse. Det havde været bedre at flyve søndag aften, men vi rejser først mandag morgen. Jeg bliver glad, når vi er i Italien, tilføjer Mollema, der trækker på en solid erfaring med de største cykelløb.

Giro d’Italia 2022 bliver Mollemas Grand Tour nummer 21. Han har tidligere kørt Giroen 5 gange, Touren 11 gange og Vueltaen 4 gange.

Ligesom Giro d’Italia begynder de øvrige Grand Tours også langt fra deres hjemland.

1., 2., og 3. juli kører Tour de France en enkeltstart og to almindelige etaper i Danmark, inden feltet holder hviledag og genoptager løbet i Frankrig tirsdag den 5. juli.

I august benytter Vuelta a España samme model med tre etaper i Belgien - dog med et holdløb i stedet for en individuel enkeltstart på den første dag. Efter en hviledag på dag fire kører løbet videre i Spanien.