Tour de France

Vingegaard har frabedt sig kaptajnrolle i Tour-optakt

Jumbo-Visma-danskeren skal forberede sig til Tour de France i Critérium du Dauphiné, men det bliver ikke som kaptajn.

Der er under to måneder til Tour de France – og dermed heller ikke ret lang tid til at få Tour-formen på plads.

Jumbo-Vismas Jonas Vingegaard tager snart på højdetræningslejr i bjergområdet Sierra Nevada i Spanien, hvorefter turen går til Critérium du Dauphiné, der fungerer som den sidste optakt inden Tour de France.

Jeg er stadigvæk kaptajn i Tour de France, selvom jeg ikke laver resultater i Dauphiné

Jonas Vingegaard

Dog slår Vingegaard fast, at man ikke skal forvente at se ham kæmpe med om den samlede sejr.

- Jeg tror ikke, man skal have de store forventninger til mig. Det bliver et opvarmningsløb, et træningsløb, siger Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT.

- Jeg har af egen fri vilje sagt, at jeg helst ikke vil køre klassement. Jeg tror på, at det er bedre for mig ikke at køre klassement. Jeg tror, at rent optaktsmæssigt til Tour de France er det bedre ikke at grave for dybt der. Så man skal ikke være bekymret, hvis jeg bliver sat en af de første dage.

Efter Critérium du Dauphiné tager Vingegaard til Tinges i Alperne, hvor formen skal have det sidste boost.

Kan jagte etapesejre

Selvom han ikke kommer til at fokusere på klassementet, kan man forhåbentlig godt forvente at se ham fremme på bjergetaperne.

- Det kan godt være, at jeg prøver at gå efter en etape, men igen kommer det an på, hvordan situationen er. Hvis Primoz er med og kører klassement, kan det være, at jeg skal hjælpe ham i stedet for, og så er der ikke så frie tøjler, siger Vingegaard.

- Man skal ikke bekymre sig, hvis det er sådan. Jeg er stadigvæk kaptajn i Tour de France, selvom jeg ikke laver resultater i Dauphiné.

Critérium du Dauphiné køres fra 5. til 12. juni og kan ses på TV 2s kanaler.

Jonas Vingegaard blev nummer to i sidste års Tour de France, efter at han trådte til, da Primoz Roglic udgik efter et styrt.

Primoz Roglic, Sepp Kuss, Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Steven Kruijswijk og Rohan Dennis er allerede udtaget til Jumbo-Vismas Tour-mandskab i år.

Tour de France begynder 1. juli med tre etaper i Danmark.