Cykling

Bardet hyldet for at hjælpe konkurrent

Romain Bardet skyndte sig ned til Julian Alaphilippe, da verdensmesteren var i store smerter under Liege-Bastogne-Liege.

Anerkendelserne fortsætter med at strømme mod Romain Bardet, efter han på forbilledlig vis så stort på cykelløbet og hjalp Julian Alaphilippe efter et styrt.

Inden starten på Giro d’Italia modtog Bardet således et ’Special Fair Play Act Diploma’ af den tidligere ungarske fægter Jenö Kamuti, der er præsident for International Committee for Fair Play.

Det skriver Cyclingnews.

Heltegerningen, der ifølge hovedpersonen har ført til mange beskeder, udførte Romain Bardet fra Team DSM, da han sammen med Julian Alaphilippe (Quick-Step Alpha Vinyl Team) og adskillige andre styrtede under Liege-Bastogne-Liege.

Værst gik det ud over Alaphilippe, der faldt ned af en lille skrænt og straks blev tilset af Romain Bardet. Senere blev det konstateret, at Alaphilippe brækkede to ribben og et skulderblad i forbindelse med styrtet. Derudover kollapsede en af hans lunger.

Opråb fra Bardet

Dagen efter delte Romain Bardet en længere opdatering på Twitter, hvor han opfordrede de øvrige cykelryttere til at tænke lidt mere på hinanden fremover.

- Jeg har reflekteret over vores fælles ansvar for at undgå denne form for uheld. Det kunne være endt tragisk, skriver Bardet i et langt opslag på Twitter mandag.

- Jeg så det hele. Jeg var lige bag Tom Pidcock og Jérémy Cabot, da de stødte sammen. Vi har et ansvar, når vi tager risici for at vinde en plads i feltet, for det kan få alvorlige konsekvenser for de 100 ryttere, der sidder bagved, skriver han videre.

Efter at have modtaget fair play-diplomet blev Bardet nummer 22 på 1. etape af Giro d'Italia.