Cykling

Cort skuffede på enkeltstart, hvor Yates overraskede

Simon Yates var hurtigste mand, da Giro d'Italia-rytterne lørdag kørte 9,2 kilometer i Budapest.

Forventningerne og forhåbningerne rakte til meget mere end det, som Magnus Cort fik med fra den første enkeltstart i Giro d'Italia.

Danskeren, der fredag blev nummer fire på første etape, fandt aldrig rytmen på den 9,2 kilometer lange rute i den ungarske hovedstad, Budapest, og sluttede som nummer 53.

Britiske Simon Yates fra BikeExchange overraskede og vandt etapen, mens hollandske Mathieu van der Poel bevarede løbets førertrøje.

Magnus Cort var godt klar over, at lørdagens præstation ikke var nok til et resultat, som han kunne være tilfreds med.

- Jeg ville gerne have kørt lidt flere watt, men det var ikke helt nemt med alle de sving. Det er svært at sige, hvor på ruten det var godt og skidt, men jeg ville gerne have haft et større snit end 44 kilometer i timen, siger danskeren til Eurosport.

Gode takter fra Skjelmose

De første cirka otte kilometer af ruten i den ungarske hovedstad var flade, inden rytterne til sidst skulle op ad en kategori 4-stigning.

Lennard Kämna blev sendt afsted som rytter nummer 87 og satte en tid, der i cirka en times tid holdte Bora-tyskeren i den varme stol, hvor dagens hurtigste mand kan sole sig undervejs.

Matteo Sobrero fra BikeExchange slog Kämna, men det blev blot starten på en stribe af nye bedste tider. Simon Yates var hurtigst, og briten kunne derefter se de sidste ryttere blive sendt afsted.

Mattias Skjelmose og Magnus Cort rullede i kraft af deres slutplaceringer fredag ned ad startrampen som henholdsvis tiende og fjerde sidste rytter.

Cort bar løbets blå bjergtrøje, fordi Mathieu van der Poel af gode grunde ikke kunne bære alle de tre trøjer, han med sejren fredag sikrede sig.

Mattias Skjelmose viste igen gode takter og kørte over stregen i 16.-bedste tid, inden han altså endte som nummer 21. Magnus Cort lignede på forhånd det største danske vinderhåb, men bornholmeren var ikke i nærheden af at kæmpe med om sejren.

Den tog Simon Yates, og han er nu oppe på fem Giro-etapesejre i karrieren.

Det er første gang siden 2019, at en Giro d'Italia-enkeltstart ikke blev vundet af Filippo Ganna. Den italienske tempomaskine, der er dobbelt verdensmester i disciplinen, har ryddet bordet i de sidste to års enkeltstarter i Giroen, men stiller ikke op i år.

De første tre etaper af den italienske grand tour køres i Ungarn, inden løbet efter en hviledag mandag fortsætter i sit hjemland.