Cykling

Cavendish vinder efter Mørkøvs perfekte forarbejde

Michael Mørkøv kørte sin holdkammerat Mark Cavendish perfekt frem til en spurtsejr i Giro d'Italia.

Michael Mørkøv og Mark Cavendish har tidligere vist sig som et godt makkerpar.

Søndag viste de, at de stadig er det. På 3. etape i Giro d'Italia lavede danskeren et perfekt leadout for den britiske sprinter, der på imponerende vis spurtede etapesejren hjem.

Top-3 på etapen

  1. Mark Cavendish (Quick-Step)
  2. Arnaud Demare (Groupama-FDJ)
  3. Fernando Gaviria (UAE Emirates)

Michael Mørkøv, der kun skal være med i de første 13 etaper, inden han efter planen skal udgå, var selvsagt begejstret for søndagens sejr.

- Nu har det allerede betalt sig at forcere formen for at komme til Italien Rundt og være med til at vinde en etapesejr. Det er fantastisk, siger danskeren til Eurosport.

Alpecin-Fenix-stjernen Mathieu van der Poel er stadig i løbets lyserøde førertrøje.

Inden spurten til slut bød etapen på en flad rute på 201 kilometer, som blandt andet strakte sig langs Balatonsøen - en af Ungarns turistattraktioner.

Der var allerede fra start lagt op til løbets første sprinteretape. Men tre italienske ryttere gik i udbrud og forsøgte længe at lave om på drejebogen.

To af rytterne - Mattia Bais og Filippo Tagliani - var også i udbrud fredag og er en del af det lille mandskab Androni Giocattoli.

Den tredje rytter var Samuele Rivi (Eolo), men alle tre blev hentet, så der var samling i god tid inden finalen.

I den samlede stilling forsvarede hollænderen Mathieu van der Poel (Alpecin) den lyserøde førertrøje, og han har 11 sekunder ned til Simon Yates fra Team BikeExchange.

Giroens rundtur i Ungarn er nu slut efter de første tre etaper. Løbet holder en hviledag mandag og fortsætter i Italien tirsdag med en rute på Sicilien.